Yandex Metrica

Bakan Bayraktar, Batman'da enerjide tam bağımsızlık mesajı verdi: 'Türkiye'yi karış karış aramaya devam edeceğiz'

Bakan Bayraktar, Batman'da enerjide tam bağımsızlık mesajı verdi: 'Türkiye'yi karış karış aramaya devam edeceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekşetirilen Batman mitinginde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Türkiye'yi karış karış aramaya ve Batman'da olduğu gibi petrolümüzü aramaya devam edeceğiz. İmkan ve kabiliyetlerimiz arttıkça, ekonomik olarak daha güçlü oldukça, istihdam, yatırım arttıkça inşallah çok daha güçlü ve büyük bir ülke olacağız. Batman çok daha güçlü ve büyük bir şehir olacak. Bu sayede inşallah daha ileri gideceğiz." dedi.

Gündem

18.04.2024, 10:40

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Batman'daki mitingde vatandaşlara seslend. Konuşmasına petrolün kalbi Batman'da bulunmaktan dolayı duyyduğu mutluluğu dile getirerek başlayan Bakan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde özellikle enerji alanında Batman'ın çok önemli bir yeri olduğunu belirtti. Batman'ın Türkiye'nin petrolünü ürettiğini söyleyen Bayraktar, "Türkiye, Batman'da, Şırnak'ta, Diyarbakır'da ürettiği petrolle, Karadeniz'de ürettiği doğalgazıyla ekonomisi çok daha güçlü bir ülke olarak yoluna devam edecek. Türkiye, Türkiye Yüzyılı'nda kendi petrolünü ve doğalgazını üreten, kendi kendine yeten, nükleer enerjisini devreye almış bir ülke olacak. Daha güçlü bir ekonomimiz olacak." dedi. Yer altı zenginliklerinin yer üstüne çıkarılmasının önemini hatırlatan Bayraktar, bu zenginlikleri ekonomiye kazandırarak halkın hizmetine sunacaklarını bildirdi. 

Avrupa Konseyi Sözcüsü Türkiye ile ilgili o iddiaları yalanladı: 'Konseyden ayrılmalı' diyen yok! Avrupa Konseyi Sözcüsü Türkiye ile ilgili o iddiaları yalanladı: 'Konseyden... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'Yİ KARIŞ KARIŞ ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Batman'a ve ilçelerine doğalgaz getirdiklerini hatırlatan Alparslan Bayraktar, "Dolayısıyla biz bu kolaylığı Batman'a getirdik, ilçelerimize de götürdük. İnşallah doğalgazın gitmediği hiçbir yer kalmayacak." dedi. Doğalgazın ülke içinde üretilmesinin önemini vurgulayan Bakan Bayraktar, "Onun için kendi gemilerimizle, mühendislerimizle, teknik personelimizle, Karadeniz'de, Akdeniz'de doğalgazı aradık, Karadeniz'de doğalgazı bulduk. O doğalgaz şu anda evlerimizde kullanılır hale geldi, daha da ileri gidecek. 15 milyon hane halkına yetecek doğalgazı biz kendi denizlerimizden üreteceğiz. Bu daha başlangıç, devam ediyoruz, devam edeceğiz. Türkiye'yi karış karış aramaya ve Batman'da olduğu gibi petrolümüzü aramaya devam edeceğiz. İmkan ve kabiliyetlerimiz arttıkça, ekonomik olarak daha güçlü oldukça, istihdam, yatırım arttıkça inşallah çok daha güçlü ve büyük bir ülke olacağız. Batman çok daha güçlü ve büyük bir şehir olacak. Bu sayede inşallah daha ileri gideceğiz." ifadelerini kullandı.

28 Nisan bugün metrobüs seferleri 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden yapılacak mı? 28 Nisan bugün metrobüs seferleri 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden yapılacak... Haberi Görüntüle

"HEDEFİMİZ 1 MİLYON TURİSTİ BATMAN'DA AĞIRLAMAK"

Mitingde AK Parti'nin Batman Belediye Başkan adayı Adil Sebati Ceylan da bir konuşma yaptı. Kentsel dönüşüm hususunda kararlı olduklarını söyleyen Ceylan, laf değil çözüm üreteceklerini belirtti. Ceylan, "40-50 yaşlarında deprem yönetmeliğine uygun olmayan binalarda, dar sokaklarda, parkı ve sosyal alanı olmayan mahallelerde halkımızın yaşamasını istemiyoruz. Bizim için vatandaşımızın canı da malı da değerlidir." dedi. Ceylan, yeni bir Batman inşa edeceklerini ve bu Batman'da çocukların refah ve huzur içinde büyüyeceğini ifade ederek "Hedefimiz 1 milyon nüfuslu Batman'ın altyapısının ve planlamasının oluşturulmasıdır. Hedefimiz 1 milyon turisti Batman'da ağırlamaktır." dedi. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading