Yandex Metrica

Bakan Akar'dan tahıl koridoru açıklaması! 'Görüşmeler olumlu olarak gelişiyor'

Bakan Akar'dan tahıl koridoru açıklaması! 'Görüşmeler olumlu olarak gelişiyor'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud arasındaki ortak basın toplantısının ardından gazetecilerin 'tahıl koridoru' konusundaki sorusunu yanıtladı. Akar açıklamasında, 'Yakın bir zamanda olumlu sonuç almak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz' ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 19:30

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud arasındaki ortak basın toplantısı sonrası gazetecilerin tahıl koridoru ile ilgili sorularını yanıtladı. 

Lokanta ve kafelere KDV zammı mı geldi? Lokantalarda KDV arttı mı? Lokanta ve kafelere KDV zammı mı geldi? Lokantalarda KDV arttı... Haberi Görüntüle

GÖRÜŞMELER OLUMLU OLARAK GELİŞİYOR

Tahıl yüklü gemilerin Ukrayna limanlarından tahliyesi konusunda oluşturulması planlanan tahıl koridoru ile ilgili görüşmelerdeki son duruma ilişki soruya Bakan Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "gıda krizinin" çözümüne yönelik gerçekleştirdiği diplomatik çalışmalar ve direktifleri kapsamında sürdürdükleri görüşmelerin olumlu geliştiğini belirtti.

UFC dövüşçüsü İbo Aslan kimdir, kaç yaşında? UFC Türk dövüşçüsü İbo Aslan aslen nereli? UFC dövüşçüsü İbo Aslan kimdir, kaç yaşında? UFC Türk dövüşçüsü... Haberi Görüntüle

KOORDİNELİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR 

Teknik boyutların, deniz seyrüseferinde güvenlik boyutunun olduğunu belirten Akar, Ukrayna, Rusya ve BM koordineli çalışmalara devam ettiklerini ifade ederek, şu sözlere yer verdi: 

İlgili bakanlıklar, kurumlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yakın bir zamanda olumlu sonuç almak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü! İşte ele alınacak konular Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü! İşte ele alınacak... Haberi Görüntüle

RUSYA'YA TÜRK BİR HEYET GİDEBİLİR 

Diğer yandan Türkiye'den Rusya'ya bir heyetin gidip gitmeyeceği hakkında bilgi veren Akar, "Mümkün, gidilebilir, muhataplarımız da gelebilir" sözlerini kaydetti. 

Arka Sokaklar Mesut komiser yaşıyor mu? Mesut diziye geri mi döndü? Arka Sokaklar Mesut komiser yaşıyor mu? Mesut diziye geri mi... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'Yİ ULUSLARARASI KURUMLAR TAKDİR EDİYOR 

Akar, başka bir gazetecinin, “Tahıl koridorunun hayata geçirilmesine yönelik bir gecikmenin olduğunu düşünüyor musunuz” demesi üzerine, şunları kaydetti:

Bu konuda dört önemli aktör var: Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM. Konuyla ilgili deniz seyrüseferinde güvenlik boyutu var. Mayınlar ve limanların güvenliği konusu var. Ülkelerin endişeleri gibi çeşitli konular var. BM'nin aldığı bazı kararlar, çizdiği bir çerçeve ve plan var. Bütün bunların hepsi değerlendirilerek bir yol bulmak için gayret gösteriliyor. Türkiye'nin ne yapmakta olduğunu aklıselim uluslararası kişi ve kurumlar da devletler de takdir ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading