Yandex Metrica

Bakan Akar: Zap 'kilit' altında 302 kilometrelik hat güvenli hale getirildi

Bakan Akar: Zap 'kilit' altında 302 kilometrelik hat güvenli hale getirildi

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Zap bölgesi büyük ölçüde teröristlerden temizlendi. Pençe-Kilit operasyonuyla birlikte de Irak sınırı olan 302 kilometrelik hat güvenli hâle getirildi. Pençe-Kilit’te 506 terörist etkisiz hâle getirildi." ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 20:21

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün akşam gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin NATO’nun Deniz Kuvvetleri komutasının bir yıl süreyle İngiltere'den Türkiye'ye geçtiğini belirterek yapılacak faaliyetlere ilişkin sorusu üzerine Akar, "Planlı faaliyetlerin komutası gerçekleştirilecek. Herhangi sıcak bir durum söz konusu değil" yanıtını verdi.

Bugün ne sınavı var 13 Nisan Cumartesi? Bugün hangi sınav yapılacak ÖSYM? Bugün ne sınavı var 13 Nisan Cumartesi? Bugün hangi sınav... Haberi Görüntüle

TYPE-23 FİRKATEYNLERİ ALINACAK MI? 

Başka bir gazetecinin İngiltere'nin başkenti Londra'ya gerçekleştirdiği ziyarette "Type-23 firkateynlerinin alınmasına yönelik anlaşmaya varıldığına" ilişkin haberleri hatırlatması üzerine Akar, "Somutlaşmış, kesinleşmiş bir şey söz konusu değil. Bizim İngiltere Savunma Bakanı Sayın Wallace ile ikili ilişkiler, NATO kapsamında temaslarımız var. Son Londra ziyaretimiz de bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz bir ziyaretti" ifadelerini kulalndı.

Bakan Akar, askeri eğitim iş birliği, tatbikatlar ve savunma sanayii konularında aralarında ABD, Almanya, Fransa, İtalya olmak üzere birçok ülke ile görüşmelerinin olduğunu belirterek, İngiltere'deki temaslarının da bunlardan biri olduğunu açıkladı.

200 metre derinlikteki Asos bölgesine hava harekatı: Çok sayıda terörist öldürüldü 200 metre derinlikteki Asos bölgesine hava harekatı: Çok sayıda terörist... Haberi Görüntüle

ZAP 'KİLİT' ALTINDA

Irak'ın kuzeyinde Zap bölgesindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Pençe Kilit Operasyonu'ndaki son duruma ilişkin soru üzerine Bakan Akar, Türkiye'nin başta Irak ve Suriye olmak üzere tüm komşularının sınırlarına, egemenlik haklarına ve toprak bütünlüğüne saygılı olduğuna dikkat çekerken "Bizim tek yaptığımız şey ülkemizin, milletimizin savunması ve güvenliği. Bunun için çalışıyor, yapılması gereken ne varsa yapıyoruz" dedi.

Kocaeli ve İzmit belediye işçileri neden kavga etti? Kocaeli ve İzmit belediye işçileri niçin birbirlerine girdi? Kocaeli ve İzmit belediye işçileri neden kavga etti? Kocaeli ve... Haberi Görüntüle

''302 KİLOMETRELİK HAT GÜVENLİ HALE GETİRİLDİ''

Terörle mücadelenin kararlılıkla artan bir tempoda, taarruzi bir ruhla devam ettiğini açıklayan Akar, şu ifadeleri kullandı; "Pençe Kilit Operasyonu'nda belli bir aşamaya gelindi. Zap bölgesi büyük ölçüde teröristlerden temizlendi. Yıllardan beri orada yerleşmiş teröristlerin mağaralarına girildi. İnleri, mağaraları, sığınakları teröristlerin başlarına yıkıldı. Pençe Kilit Operasyonu'yla birlikte de Irak sınırı olan 302 kilometrelik hat güvenli hale getirildi. Operasyonda şu ana kadar 506 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyon kapsamında teröristler tarafından kullanılan 600’e yakın mağara, sığınak ile 2 binden fazla mayın ve el yapımı patlayıcı imha edildi. Mehmetçik operasyonda teröristlere ait 1174 silah ile 533 bin 275 mühimmat ele geçirdi." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading