Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakan Akar'dan iki önemli görüşme

Bakan Akar'dan iki önemli görüşme

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile görüştü. İki bakan arasındaki bölgesel meseleler ve iş birliği konuları görüşüldü. Bakan Akar, Libya Genelkurmay Başkanı Haddad'ı da kabul etti.

Gündem

23.01.2024, 17:49

Bakan Akar, 15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF’21) kapsamında, Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov ile görüştü.

Samimi bir ortamda gerçekleştiği ifade edilen görüşmede ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik ile savunma sanayisinde iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Ermenistan tarafından son dönemde Azerbaycan hudut hattında gerçekleştirilen taciz ve saldırılara yönelik de değerlendirmelerde bulunulduğu bilgisine ulaşılan görüşmede, Akar tarafından Türkiye'nin, haklı davasında Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında olmaya devam edeceğinin vurgulandığı belirtildi.

İYİ Parti'de üst düzey bir isim daha istifa etti İYİ Parti'de üst düzey bir isim daha istifa etti Haberi Görüntüle

LİBYA GENELKURMAY BAŞKANI HADDAD KABULÜ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Haddad'ı da kabul etti.

Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirdiği 157'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF’21) kapsamında, Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Haddad ile görüşme gerçekleştirdi.

İkili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularının ele alındığı görüşmede Akar’ın iki ülke arasındaki 500 yıllık kardeşliğe vurgu yapıldığı, Türkiye'nin Libya'da yabancı güç olmadığının belirtildiği, Türkiye'nin “Libya Libyalılarındır” anlayışı içinde haklı davalarında Libyalı kardeşlerinin yanında olmayı sürdüreceğinin ifade edildiği öğrenildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading