Yandex Metrica

Bağdat'ta kritik güvenlik zirvesi! İşte Türkiye'nin Irak'a ileteceği talep

Bağdat'ta kritik güvenlik zirvesi! İşte Türkiye'nin Irak'a ileteceği talep

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın, Bağdat'ta gerçekleşecek Güvenlik Zirvesi için Irak'a gitti. Milli Savunma Bakanlığı, Iraklı yetkililerle gerçekleştirilecek güvenlik zirvesinde, güvenlik ve askeri işbirliği konuları önce olmak üzere, terörle mücadelede ortak bir anlayış geliştirilmesinin ele alınacağını açıkladı.

Gündem

14.03.2024, 13:29

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Müsteşarı İbrahim Kalın, Bağdat'ta Iraklı yetkililerle bir araya geldi. Güvenlik zirvesi toplantısının ana gündem maddeleri, "güvenlik ve askeri işbirliği" ile "terör örgütü PKK'nın Irak'taki varlığının kökünün kazınması" olacak.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile Irak’a yapacağı ziyaret ve kısa süre önce Türk askerlerinin sınır ötesinde Iraklı yetkililerle yaptığı toplantıya ilişkin önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile bir araya gelecek: Görüşme Külliye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile bir araya gelecek: Görüşme... Haberi Görüntüle

BAĞDAT'TA GÜVENLİK ZİRVESİ

Kaynaklar, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile Irak'a yapacağı ziyaret ile kısa süre önce Türk askerlerinin sınır ötesinde Iraklı yetkililerle yaptığı toplantıya ilişkin sorular üzerine "Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aralık ayında Ankara'da Iraklı yetkililerle bir Güvenlik Zirvesi gerçekleştirilmişti. Bu zirvenin ikincisi bugün Irak'ta yapılacak. Bu görüşmelerde güvenlik ve askeri işbirliği konuları öncelikli olmak üzere terörle mücadelede ortak bir anlayış geliştirilmesi ele alınacaktır.'' yanıtını verdi.

Birol Aydemir İYİ Parti'den ayrıldı mı, neden istifa etti? Birol Aydemir kimdir? Birol Aydemir İYİ Parti'den ayrıldı mı, neden istifa etti? Birol... Haberi Görüntüle

TERÖRLE MÜCADELE VE HUDUT GÜVENLİĞİ

Açıklamanın devamında ''Ankara'daki toplantıda terör örgütü PKK’nın her iki ülke için de 'ortak tehdit' olduğu vurgulanmıştı. Bu zirvede terörle mücadelede ve hudut güvenliğinde görüş alışverişinde bulunulacak ve ayrıca enerji gibi farklı konular da konuşulacak.'' ifadelerine yer verildi.

Uçuruma yuvarlanan minübüs alev alev yandı! Çok sayıda ölü ve yaralı var! Uçuruma yuvarlanan minübüs alev alev yandı! Çok sayıda ölü ve... Haberi Görüntüle

SINIR ÖTESİNDE YAPILAN TOPLANTI

Türk komutanların sınır ötesinde yaptığı toplantı ilişkin şu ifadelere yer verildi;

''Toplantı, Pençe-Kilit Harekat bölgesinin sınırları içerisinde gerçekleştirilmiştir. Iraklı yetkililerle olan toplantıda, Irak-Türkiye sınır hattının güvenliği ele alınırken Irak vatandaşlarının güvenliğini arttırmaya yönelik tedbirler de görüşüldü. Önümüzdeki dönemde bu tarz işbirliği ve koordinasyon toplantıları devam edecektir."

Çöl tozu İstanbul'a ne zaman gelecek? İstanbul'da çamur yağacak mı? Çöl tozu İstanbul'a ne zaman gelecek? İstanbul'da çamur yağacak mı? Haberi Görüntüle

"ÖDEDİĞİMİZ PARAYI GERİ ALABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Türkiye'nin F-35'e geri dönüp dönmeyeceğine dair sorulara da yanıt veren MSB kaynakları, şu an için F-35 konusunda her iki ülkenin tutumunda bir değişiklik bulunmadığını belirtti.

Kaynaklar, "Sayın Bakanımızın da ifade ettiği gibi; F-35 konusunda ödediğimiz parayı geri alabileceğimizi düşünüyoruz. Bu konuda da görüşmeler devam etmektedir. Bizim bu aşamada KAAN'a odaklanmamız lazım." diye konuştu.

Trafikte sakın bu 'iyiliği' yapmayın! Diğer sürücülere haber verenlere para cezası: Bir günün faturası 45 bin lira Trafikte sakın bu 'iyiliği' yapmayın! Diğer sürücülere haber verenlere para... Haberi Görüntüle

İNGİLTERE'DEN EUROFİGHTER TALEBİ

İngiltere'den talep edilen Eurofighter uçaklarındaki son duruma ilişkin de bilgi veren kaynaklar, "Eurofighter teminine yönelik girişimlerimiz devam etmektedir. Bu konuda Birleşik Krallık yetkilileri ile Alman yetkililer görüşmeleri sürdürmektedir. Bizim beklentimiz müttefiklerimizin ittifakın ruhuna ve ortak güvenlik perspektifine uygun kararlar almasıdır. Biz olumlu sonuç alınacağına inanmaktayız." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading