Yandex Metrica

Bağcılar Meydanı’nda Ramazan coşkusu: Etkinlikler için plato kuruldu

Bağcılar Meydanı’nda Ramazan coşkusu: Etkinlikler için plato kuruldu

Bağcılar Belediyesi, Ramazan ayında Bağcılar sakinlerinin iftarını açtıktan sonra vakit geçirebileceği devasa bir plato kurdu. 

Gündem

19.03.2024, 20:15

Bağcılar Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca yapılacak etkinlikler kapsamında ilçe sakinleri için Bağcılar Meydanı’na dev bir plato kuruldu.

Bağcılar Belediyesi tarafından Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Bağcılar Meydanı’na Ramazan Platosu kuruldu. 7’den 70’e her kesime hitap eden platoda öncelik çocuklara verildi. Minikler için kukla gösterimleri, tiyatro oyunları, karikatür çizimleri, çizgi film gösterimi, ebru sanatı ve labirent gibi çeşitli eğlence alanları oluşturuldu. Gençler ve yetişkinler için de Ramazan’ın güzel adetlerinin hatırlatıldığı, namaz surelerinin anlamlarının anlatıldığı, camilerin tanıtıldığı videolar, Peygamber kıssaların anlatılacağı söyleşiler ve film gösterimleri düzenlenirken kitap standı, ramazan sergisi, ödüllü yarışmalar planlandı. Mani söyleyen davulcular ve ikramların da olacağı platonun Ramazan ayı boyunca devam edeceği öğrenildi. Ramazan Platosu’nun açılışı için Bağcılar Meydanı’na giderek vatandaşlarla buluşan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, ramazan davulcuları eşliğinde Çarşı Caddesi’ni de dolaştı. Bağcılarlı vatandaşlar ile birlikte fotoğraf çekilen Başkan Özdemir, sahneye çıkarak platodaki etkinlikler hakkında konuştu.

Son dakika: PKK'nın Son dakika: PKK'nın "Paris kuzey gençlik kolu sorumlusu" yakalandı Haberi Görüntüle

“PEYGAMBER EFENDİMİZİN KISSALARINI ANLATACAĞIZ”

Ramazan Platosu ile ilgili konuşan Başkan Abdullah Özdemir, "Bu akşam itibari ile Bağcılar Meydanımızda Ramazan Platomuzu kurduk. Açılışını gerçekleştiriyoruz. Hep ‘Nerede o eski Ramazanlar? Çocukluk dönemlerimiz?’ diyoruz. Aslında bizim çocukluk dönemlerimiz, büyüklerimizin çocukluk döneminden ötesine vatandaşlarımızı Osmanlı dönemine götürüyoruz. Osmanlı adetlerini, geleneklerini vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Kurmuş olduğumuz sahnemizde özellikle geleneksel müzik dinletilerimiz olacak. Kanun, ney gibi müzik gösterimiz olacak. Tiyatro, kukla, Hacivat - Karagöz gösterilerimiz olacak. Özenle seçilmiş çizgi filmleri ekranlarımızdan çocuklarımızla buluşturacağız. Büyükler için de film gösterileri olacak. Ebru sanatını, karikatür çizimlerini vatandaşlarımız ile buluşturuyoruz. Ödüllü bilgi yarışmaları düzenleyeceğiz. Bir taraftan eğlenirken diğer taraftan öğreten bir Ramazan etkinliğini Bağcılar Meydanı’nda planladık. Ekranlarımızda her gün bir Ramazan adetini sunacağız. İstanbul’un tarihi camilerini anlatan videoları sunacağız. Sahnemizde söyleşilerimiz olacak. Bunlarda Peygamber Efendimizin kıssalarını anlatacağız. Namaz surelerini, anlamlarıyla söyleşilerimizde ifade etmiş olacağız. Huzur sohbetleri yapacağız. İlk orucunu tutan çocuklarımıza oyuncaklar takdim edeceğiz. Orijinal meyvelerle hazırlanmış macunlarla ve Osmanlı şerbetlerini vatandaşlarımızla buluşturmuş olacağız. Meydanımızı kandillerimizle, ışıklarımızla süsledik” dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Loading