Yandex Metrica

Azerbaycan'da Zengilan Havalimanı'nın açılışı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan bir ilki gerçekleştirdi

Azerbaycan'da Zengilan Havalimanı'nın açılışı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan bir ilki gerçekleştirdi

Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı topraklarda inşa ettiği ikinci havalimanı bugün Cumhurbaşkanları Erdoğan ve Aliyev'in katıldığı törenle hizmete girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zengilan Uluslararası Havalimanı'na inen ilk devlet başkanı oldu.

Gündem

23.01.2024, 19:57

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetine icabetle bugün Azerbaycan'a günübirlik çalışma ziyaretinde bulunmak için Zengilan şehrine gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer ilgililer uğurladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TBMM Başkanvekili Celal Adan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Zengilan'a gitti.

Demet Sağıroğlu, Amerika'dan yazdığı mesajla milyonlara rezil oldu: Kuzu ve dana etini afiyetle yiyor! Demet Sağıroğlu, Amerika'dan yazdığı mesajla milyonlara rezil oldu: Kuzu ve... Haberi Görüntüle

İLK DEVLET BAŞKANI OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bulunduğu uçak, Azerbaycan'ın işgalden kurtarılan topraklarında Türk firmalarının da katkılarıyla inşa edilen ikinci havalimanı olan Zengilan Uluslararası Havalimanı'na indi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından karşılanan Erdoğan, yapımı tamamlanan havalimanına inen ilk devlet başkanı oldu. Yeni havalimanının açılış kurdelesini kesen Erdoğan ve Aliyev'e, havalimanının sembolik anahtarları takdim edildi. Erdoğan ve Aliyev anahtar ile basın mensuplarına poz verdi. İki lider, daha sonra havalimanı binasını gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

AK Parti’nin önergesi kabul edildi: Hazırlık eğitiminde öğretmen maaşı bakın ne kadar olacak AK Parti’nin önergesi kabul edildi: Hazırlık eğitiminde öğretmen maaşı bakın... Haberi Görüntüle

''DÜNYAYA HAYIRLI OLSUN''

İki lider tarihi açılışta birlikte kurdale kesti. Cumhurbaşkanı Erdoğana açılış töreninde, "Zengilan Havalimanız önce Azerbaycan sonra tüm dünyaya hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Valilikten vatandaşlara kritik uyarı: 4 gün boyunca etkili olacak Valilikten vatandaşlara kritik uyarı: 4 gün boyunca etkili olacak Haberi Görüntüle

BAŞ BAŞA GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyaretinde bulunduğu Azerbaycan'ın Ermenistan işgalinden kurtardığı Karabağ'da yer alan Zengilan şehrinde temaslarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karabağ'ın dünyaya açılan ikinci kapısı olma özelliğini taşıyan Zengilan Uluslararası Havalimanı'nın açılışını birlikte yaptığı Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Dev baskın! Sahte sağlık raporu operasyonunda 98 kişi gözaltına alındı! 17 araca ise el konuldu! Dev baskın! Sahte sağlık raporu operasyonunda 98 kişi gözaltına alındı!... Haberi Görüntüle

TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in daveti üzerine günübirlik çalışma ziyareti kapsamında ikinci durağı Cebrayıl’a geldi. İki lider burada Kumlak Tren İstasyonu Temel Atma Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan-Türkiye Uluslararası Orman Eğitim Merkezi, Akıllı Fidancılık ve Dostluk Orman Kompleksi'nin temel atma törenine katıldı.

Bursa'da bugün 15 Temmuz otobüsler bedava mı? 15 Temmuz'da BURULAŞ otobüsler, metro ücretsiz mi? Bursa'da bugün 15 Temmuz otobüsler bedava mı? 15 Temmuz'da BURULAŞ... Haberi Görüntüle

1,5 YILDA İNŞA EDİLDİ

Temeli 26 Nisan 2021'de Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından atılan Zengilan Havalimanı en yüksek uluslararası standartlara uygun olarak 1,5 yılda uçakları kabul edecek hale geldi. Havalimanına ülkenin en büyük yolcu uçağıyla ilk teknik uçuş 9 Eylül'de gerçekleştirildi. Havalimanının pisti 3 bin metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde. Terminali saatte 200 yolcuya hizmet verecek kapasiteye sahip. Büyük kargo uçakları dahil tüm geniş gövdeli uçaklar Zengilan Havalimanı'nda rahatlıkla iniş ve kalkış yapabilecek. Havalimanının peronu 8 uçak kabul edecek şekilde tasarlandı. Otomatik sistemlerle donatılmış, uluslararası sivil havacılık ve taşımacılık standartlarına uygun kontrol kulesine sahip havalimanının inşaatında Türk şirketleri de yer aldı.

Geminizi batırırız! Türk Donanması'ndan İtalyan gemisine müdahale: İzinsiz araştırma yapan gemi engellendi! Geminizi batırırız! Türk Donanması'ndan İtalyan gemisine müdahale: İzinsiz araştırma yapan... Haberi Görüntüle

ULUSLARARASI HAVALİMANI STATÜSÜ VERİLDİ

Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov'un 14 Ekim'de imzaladığı kararname ile Zengilan Havalimanı'na, "uluslararası havalimanı" statüsü verilmesi ve bu konuda ilgili uluslararası kuruluşlara bilgi gönderilmesi yönünde karar aldı. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), havalimanını ZZE kodu ile uluslararası havalimanları listesine aldı.

İşgalden kurtarılan bölgelerdeki Fuzuli Havalimanı da faaliyetini sürdürüyor. Azerbaycan hükümeti, Laçın'da da havalimanı inşa etmeyi planlıyor.

TARİHİ AÇILIŞTAN OBJEKTİFLERE YANSIYAN DİĞER KARELER...

 












 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading