Yandex Metrica

Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme! Savcıdan talimat: Polis müdürlerinin evine baskın!

Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme! Savcıdan talimat: Polis müdürlerinin evine baskın!

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin iddialarda adı geçen ve İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Ankara İl Emniyet Müdürlüğünde görevli kamu görevlileri hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Suç örgütü lideri Açığa alınan 3 emniyet müdürü gözaltına alınırken evlerine savcılık talimatıyla arama yapıldı.          Açığa alınan polis müdürlerinin evlerinde arama ve el koyma işlemi başlatıldığı öğrenildi. 

Gündem

20.05.2024, 01:36

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasıyla ilgili sosyal medyada yer alan iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için geçtiğimiz günlerde Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı görevlerinden geçici olarak uzaklaştırılmıştı. 3 polis memuru bugün gözaltına alındı. Mülkiye Başmüfettişlerinin raporu doğrultusunda açığa alınan üç polis müdürünün evinde savcılık talimatıyla arama yapıldı.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 61 sanığın yargılandığı davaya devam ediliyor.

Hollandalı uyuşturucu baronu Edirne'de aranıyor! Çete liderini bulana binlerce euro ödül! Hollandalı uyuşturucu baronu Edirne'de aranıyor! Çete liderini bulana binlerce euro... Haberi Görüntüle

AÇIĞA ALINAN POLİSLERİN EVİNE BASKIN

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında akşam saatlerinde, daha önce açığa alınan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan ile gizli tanık Serdar Sertçelik’in “Ufuk komiser” adıyla açıkladığı personelin evlerine polis ekipleri geldi.

Türkiye'nin deprem haritasında sona doğru: Yeni fay tespit edildi Türkiye'nin deprem haritasında sona doğru: Yeni fay tespit edildi Haberi Görüntüle

DOSYA İÇİN KISITLAMA KARARI 

Üç polis müdürünün evine yapılan aramada yönelik ev aramasına neden olan soruşturmanın Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı isyan başlığı altındaki 316. madde hükmü olan “suç için anlaşma”, TCK 258. maddedeki “göreve ilişkin sırrın açıklanması”, TCK 277. madde hükmündeki “yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs”, TCK 283. Madde hükmündeki “suçluyu kayırma” ve TCK 285. Madde hükmündeki “gizliliğin ihlali” suçlarına yönelik gerçekleştirildiği öğrenildi. Savcılık tarafından dosya için kısıtlama kararı verildiği belirtildi.

Cobra Kai 7. sezon ne zaman? Cobra Kai 6. sezon 2 kısım var mı? Cobra Kai 7. sezon ne zaman? Cobra Kai 6. sezon... Haberi Görüntüle

3 POLİS NEDEN AÇIĞA ALINMIŞTI HATIRLAYALIM? 

Ankara Emniyet Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü soruşturması kapsamında üst düzey üç ismin görevden uzaklaştırılmıştı.

 

AK Parti'de değişim rüzgarı: Gözler o toplantıya çevrildi AK Parti'de değişim rüzgarı: Gözler o toplantıya çevrildi Haberi Görüntüle

KAPLAN'IN AVUKATLARIYLA GÖRÜŞTÜKLERİ İDDİASI!

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü kapsamında 4 polis hakkında Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı ile görüştükleri ve İzmir'e giderek orada yemek yedikleri iddiası vardı. İçişleri Bakanlığı bu iddiaların açıklığa kavuşturulması için 3 emniyet müdürünün görevden uzaklaştırıldığı duyuruldu. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyada yer alan iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca görevlendirilen Mülkiye Müfettişlerince, soruşturmanın selameti açısından Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı görevlerinden uzaklaştırılmışlardır."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading