Yandex Metrica

Ayasofya'nın camiye çevrilmesi Kur'an'a aykırıymış! Mustafa İslamoğlu Alman medyasında böyle dedi

Ayasofya'nın camiye çevrilmesi Kur'an'a aykırıymış! Mustafa İslamoğlu Alman medyasında böyle dedi

Türkiye, yazar Mustafa İslamoğlu'nun bir U dönüşüne daha şahit oldu. Daha birkaç yıl önce "Ayasofya mutlaka açılmalı" diyen İslamoğlu, konuk olduğu Alman medyasında "Ayasofya'nın açılması Kur'an'a aykırı" dedi.

Gündem

27.01.2024, 03:22

Yazar Mustafa İslamoğlu toplumda alay konusu haline gelen meşhur hezeyanlarına bir yenisini daha ekledi. Durduğu yer itibariyle Türk halkına 'Gayyâ kuyusuna düşmenin ne demek olduğunu' bizzat yaşayarak gösteren İslamoğlu, Alman medyasından 'aferin' almak için Ayasofya Camii'ni diline doladı. 

Daha birkaç yıl önceki bir konuşmasında Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmed'in vakfiyesi doğrultusunda mutlaka camiye çevrilmesi gerektiğini ifade eden İslamoğlu, Alman medyasına konuk olunca bu kez tarihi bir tornistana imza attı. İslamoğlu, "Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi Kur'an'a aykırı" dedi. 

Son dakika: İstanbul'da yangın paniği: İş hanı dumanlar altında kaldı Son dakika: İstanbul'da yangın paniği: İş hanı dumanlar altında kaldı Haberi Görüntüle

O SÖZLERİNİ ÇABUK UNUTTU

İslamoğlu, geçtiğimiz yıllarda Ayasofya'ya dair şunları söylüyordu: "Ayasofya inşallah bir gün gelir, özgürlüğüne kavuşur. Ayasofya'nın müze olmasının hesabı sorulmalı. Fatih'in vakfiyesinde aynen şu ibareler vardır: Bu mabedi mabed olmaktan çıkaranlar olursa Allah'ın, meleklerin ve tüm lanet edenlerin laneti onun üzerine olsun. Yani şu basirete bakar mısınız? Ta o günden görmüş olacakları..."

Biletler tükenmeden alın! THY o ülke için direkt uçuşlarına başlayacak! Türk vatandaşlarına büyük kolaylık sağlanacak! Biletler tükenmeden alın! THY o ülke için direkt uçuşlarına başlayacak!... Haberi Görüntüle

ALMAN MEDYASINI GÖRÜNCE HIZLANDI

Geçtiğimiz günlerde Millet İttifakı'nın propaganda aygıtı Karar gazetesine verdiği demeçte "İslamcılık geçmişimden pişmanım. Bir çürük ipliğe hülya dizmişiz" diyen İslamoğlu, Karar'ın ardından Alman DW'de Nevşin Mengü'nün konuğu olunca söylemlerinde daha da hızlandı. İslamoğlu, Cumhuriyetin ilk yıllarında müzeye dönüştürülmüş Ayasofya'nın camiye çevrilmesine karşı çıkarak bunun Kur'an-ı Kerim'e aykırı olduğunu iddia etti. 

Kilise, havra ve tapınakları da kastederek tüm mabetlerin Kur'an'ın koruması altında olduğunu iddia eden İslamoğlu, Fetih Suresi'nin de Hudeybiye Anlaşması sırasında nuzûl etmiş olmasından dolayı aslında 'yüreklerin fethi' anlamına geldiğini, dolayısıyla mabedin camiye dönüştürülmesi eyleminin 'fetih hakkı' anlamına gelmediğini ileri sürdü. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading