Yandex Metrica

Ay Yıldız Projesi nedir? Ay Yıldızlı Karargah nerede, ne zaman açılacak?

Ay Yıldız Projesi nedir? Ay Yıldızlı Karargah nerede, ne zaman açılacak?

Ay Yıldız Projesi nedir? Ay Yıldızlı Karargah nerede olacak, ne zaman açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu.

Gündem

02.05.2024, 17:34

Ay Yıldız Projesi gündemde merakla araştırılan konular arasında yerini aldı. Recep Tayyip Erdoğan Milli Savunma Bakanlığı Ay-Yıldız Projesi Temel Atma Töreni'ne katıldı. Anlamlı günde temeli atılan proje ile TSK'nın yeni bir karargahı olacak. ABD'nin askeri karargahı Pentagon'u gölgede bırakacağı ifade edilen TSK'nın yeni karargahı, tüm askeri yönetimi tek bir çatı altında toplayacak.

Kylian Mbappe maaşı ne kadar? Mbappe Real Madirid'den kaç para alacak? Kylian Mbappe maaşı ne kadar? Mbappe Real Madirid'den kaç para... Haberi Görüntüle

AY YILDIZLI KARARGAH NEREDE?

Ay Yıldızlı Karargah, Etimesgut'ta inşa edilecek. Yeni karargahın ay-yıldız şeklinde olması nedeniyle bu isim verildi. Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, bir harekât merkezi, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri'nin yıldızın farklı uçları olarak tasarlanan proje ekseninde  ilk etapta Milli Savunma Bakanlığı binası yapımı tamamlanacak.

Kuvvet Komutanlıkları ise farklı etaplar halinde ve sırasıyla yeni karargah inşa edildikçe yeni merkezine taşınacak.

Canlı yayında kendisini başından vurdu! Canlı yayında kendisini başından vurdu! Haberi Görüntüle

AY YILDIZLI KARARGAH NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ay Yıldız Projesi kapsamındaki yerleşkenin 19 Mayıs 2023'te açılacağını duyurdu.

cumhurbaşkanı erdoğan ay yıldız projesi

Deviremeden devrildi! Biden'ın Erdoğan sözleri tekrar gündem oldu: Darbe ile değil ama... Deviremeden devrildi! Biden'ın Erdoğan sözleri tekrar gündem oldu: Darbe ile... Haberi Görüntüle

NÜKLEER SALDIRIDAN ETKİLENMEYECEK

Dünyanın en büyük askeri harekat merkezi Pentagon'u bile gölgede bırakacağı ifade edilen yeni TSK ve bakanlık karargahı, gelecekteki savaş konseptini de içine alacak. Öte yandan, yaşanması muhtemel bir nükleer savaşta bile, saldıradan etkilenmeyecek şekilde  içerisinde harekâtın yönetileceği bir harekat merkezi olacak.

ABD Savunma Bakanlığı binası beşgen şeklindeki mimarisi nedeniyle Latince "beşgen" anlamına gelen "Pentagon" olarak adlandırılmaktadır. Binada 11 Eylül saldırılarının sonrasında güçlendirme çalışmaları yapılmıştı.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading