Yandex Metrica

Avrupa'da Filistin'i tanıyan ilk ülke hangisi? Hangi ülkeler Filistin'i devlet olarak tanıdı?

Avrupa'da Filistin'i tanıyan ilk ülke hangisi? Hangi ülkeler Filistin'i devlet olarak tanıdı?

Norveç, İrlanda ve İspanya'nın, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden acımasız saldırıları karşısında Filistin'i devlet olarak tanıyacaklarını duyurdular.  Batı Avrupa'da ise İsveç, Filistin'i tanıyan ilk ülke oldu.

Gündem

22.05.2024, 12:59

Söz konusu tanıma kararları, Filistin'in uluslararası alanda daha fazla tanınmasını ve desteklenmesini sağlayabilirken, aynı zamanda İsrail'in politik ve diplomatik olarak elini zayıflatabilir. 

Sedef Güler kimdir? Korkunç cinayette sır perdesi aralanıyor! Sedef Güler kimdir? Korkunç cinayette sır perdesi aralanıyor! Haberi Görüntüle

İKİ DEVLETİN BARIŞ İÇERİSİNDE YAŞAMASI GEREKİYOR

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, Norveç'in Filistin devletini tanıyacağına dair önceden yapmış olduğu açıklamalar sonrasında beklenen duyurunun yapıldığını belirtti. Kuzey Avrupa ülkesi Norveç'in 28 Mayıs'ta Filistin'i resmen tanıyacağını açıklandı.

Store, iki devletin barış içerisinde yaşamaları gerektiğini belirterek, "Hem İsrailliler hem de Filistinliler için siyasi çözüm sağlayan tek alternatifi, yani iki devletin barış ve güvenlik içinde yan yana yaşamasını sürdürmemiz gerekiyor" dedi.

Store'un açıklaması sonrasında İspanya ve İrlanda da Filistin'i devlet olarak tanıyacaklarını tüm dünyaya duyurdu.

İrlanda Başbakanı ise, bir hafta içerisinde bu konuda adım atmayı planladıklarını belirtirken, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ise 28 Mayıs'ta Filistin devletini resmen tanıyacaklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2. Türk astronot Tuva Cihangir Atasever’e başarılar mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2. Türk astronot Tuva Cihangir Atasever’e başarılar mesajı Haberi Görüntüle

MALTA VE SLOVENYA'DA TANIYABİLİR

Gazze'deki çatışmaların süregelen şiddetiyle birlikte, dünya genelinde Filistin Devleti'nin tanınması çağrıları yeniden gündeme geldi. Malta ve Slovenya gibi ülkeler de "uygun şartlar oluştuğunda" Filistin'i tanımaya hazır olduklarını açıklamıştı. Bu, Filistin Devleti'nin uluslararası alanda daha fazla tanınmasını sağlayacak önemli bir adım olarak görülüyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading