Yandex Metrica

Sitede Ara

Avrupa'da Türkiye karşıtlığı rekor seviyede: Son AB anketi bunları söylüyor

Avrupa'da Türkiye karşıtlığı rekor seviyede: Son AB anketi bunları söylüyor

Eski cazibesinden eser kalmayan Avrupa Birliği'ne Türk halkının ilgisi giderek azalırken 'Hıristiyan Kulübü'nün Müslüman Türkiye'ye bakışı son yapılan ankette bir kez daha açığa çıktı.

Gündem

23.01.2024, 19:05

Müslümanlara yönelik çifte standart, yönetim zafiyeti, çokbaşlılık gibi pek çok sorundan ötürü cazibesini yitiren Avrupa Birliği (AB), Türk halkının dış politikadaki gündemleri arasında olmaktan çıktı. İngiltere'nin de resmi olarak ayrıldığı AB, Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte politik bir aktör olarak varlığını daha da tartışmalı hale getirdi. 

Sık sık 'Hıristiyan kulübü' olmakla eleştirilen Avrupa'da son yapılan anket, 'Müslüman Türkler'i AB'den daha da uzaklaştıracak gibi görünüyor. İngiltere merkezli YouGov adlı kamuoyu araştırma şirketinin yayınladığı veriler, Avrupalıların Türkleri istemediğini bir kez daha tescilledi. 

Geçtiğimiz ay Fransa, Almanya, İspanya ve İtalya'da 2 bin 46 kişiyle yüzyüze yapılan anketin sonuçları, Avrupalıların Türkiye'nin AB üyeliğine olumsuz bakışını gözler önüne serdi. 

"Hangi ülkeler AB'ye alınmalı?" başlıklı ankete katılanların yüzde 66'dan fazlası, Türkiye'nin AB üyeliğine kesinlikle kabul edilmemesi gerektiği yönünde görüş bildirdi. Ankara'nın Birliğe üyeliğine karşı olanlar, destekleyenlere 32 puanlık fark atınca 'Türkiye' sorusunun cevabı -32 oldu. 

1 Mayıs'ta noterler açık mı? İşçi Bayramı'nda Bankalar, PTT, kargolar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta noterler açık mı? İşçi Bayramı'nda Bankalar, PTT, kargolar... Haberi Görüntüle

DİĞER ÜLKELER İÇİN DURUM NE?

Avrupalılar Sırbistan ve Arnavutluk'un AB üyeliğine de karşı çıkıyor. Ancak bu karşıtlık Türkiye konusu kadar keskin değil. Oranlar Sırbistan için -4,75, Arnavutluk içinse -1,75 düzeyinde. 

Ankete katılanların "AB'ye alınmalı?" dediği 3 ülke var. Bunlar Ukrayna, Karadağ ve Kuzey Makedonya. Karadağ'a destek yüzde 54, Kuzey Makedonya'ya ise yüzde 52,5 düzeyinde. 

Gelir gelmez kıyım yaptı! 'Bilecikli Targaryen' denilen CHP’li belediye başkanı 200 kişiyi işten çıkardı! Gelir gelmez kıyım yaptı! 'Bilecikli Targaryen' denilen CHP’li belediye başkanı... Haberi Görüntüle

UKRAYNA'YA DESTEK REKOR DÜZEYDE

Anket katılımcıları Ukrayna konusunda ise kesin bir tavır içerisinde. "Ukrayna AB'ye alınmalı" diyenlerin oranı yaklaşık yüzde 62 ile rekor düzeye erişti. Ülkesine yönelik Rus saldırıları başladıktan sonra Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, AB'nin Ukrayna'yı derhal üye yapması gerektiğini söylemiş, bunun için özel bir prosedür de uygulanabileceğini bildirmişti. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ise "Onlar bizden biri ve biz onları içeri almak istiyoruz" demişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading