Yandex Metrica

Avrupa Birliği'nin şimdiye kadar en büyük kurtarma operasyonu! 20 AB ülkesinden 1500 kişi sahada

Avrupa Birliği'nin şimdiye kadar en büyük kurtarma operasyonu! 20 AB ülkesinden 1500 kişi sahada

Türkiye Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıcı bir etkiye sahip olan deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Bir çok ülke Türkiye'ye destek vermeye devam ederken AB'nin Sivil Koruma Mekanizması aracılığıyla şimdiye kadar ki en büyük arama-kurtarma operasyonunu yürüttüğü belirtildi. Yoğunluk Türkiye’de olmak üzere 20 Avrupa Birliği ülkesinden 1.485 kurtarıcının, 100 arama-kurtarma köpeğiyle sahada olduğu vurgulandı.

Gündem

23.01.2024, 22:18

Türkiye Kahramanmaraş merkezli 10 ilde art arda meydana gelen iki büyük depremle sarsıldı. Deprem sonrası devlet anında seferber olarak bölgede arama kurtarma çalışmasına başladı. Birçok ülke Türkiye'nin arama kurtarma çalışmasına destek verirken bölgeye halen yardım ve ekip sevkiyatı sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika ekonomi mesajı: Fiyat balonu sönüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika ekonomi mesajı: Fiyat balonu sönüyor Haberi Görüntüle

AB'NİN ŞİMDİYE KADARKİ EN BÜYÜK ARAMA-KURTARMA OPERASYONU

AB Komisyonu'nundan dün yapılan açıklamada 6 Şubat'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Sivil Koruma Mekanizmasının aktif hale getirildiğini ve bu mekanizma aracılığıyla AB'nin şimdiye kadarki en büyük arama-kurtarma operasyonunun yürütüldüğünün altını çizdi. AB'nin 'ek olarak' insani yardım hazırlığında olduğu ayrıca belirtilerek şimdiye kadar gönderilen ekip ve insani yardımın yanı sıra Almanya, Litvanya ve Slovenya battaniye, çadır ve ısıtıcı sağlayacağı kaydedildi.

Son dakika... Diplomatik kaynaklardan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Esad açıklaması! İddialar yalanlandı Son dakika... Diplomatik kaynaklardan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Esad açıklaması! İddialar... Haberi Görüntüle

20 AB ÜLKESİ 1485 KURTARICI 100 ARAMA KURTARMA KÖPEĞİYLE SAHADA

AB Komisyonu'na bağlı Sivil Koruma ve İnsani Yardım kurumu ise Türkiye'deki bölgelerde AB yardım çalışmalarının haritası paylaşarak Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Adana ve Hatay'da AB ekiplerinin koordinasyon merkezlerinin olduğu kaydetti. Yoğunluk Türkiye'de olmak üzere dün itibariyle 20 Avrupa Birliği ülkesinden 1.485 kurtarıcının, 100 arama-kurtarma köpeğiyle sahada olduğu vurgulandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading