Yandex Metrica

Atina terör kampı Lavrion'u harekete geçirdi: PKK'lılara eğitim veriliyor

Atina terör kampı Lavrion'u harekete geçirdi: PKK'lılara eğitim veriliyor

Yunanistan, tıpkı Irak'taki Mahmur gibi BM tabelası altında faaliyet gösteren terör kampı Lavrion'u yeniden aktive etti. Çarpıcı istihbaratı İçişleri Bakanı Soylu açıkladı.

Gündem

23.01.2024, 18:50

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan'ın terör kampı Lavrion'u Türkiye'ye karşı yeniden harekete geçirdiğini, Irak'tan transfer edilen teröristlerin burada eğitim gördüklerini bildirdi. 

Vilayetler Evi'nde basın mensuplarıyla buluşan Soylu, uluslararası göç sorununun Türkiye-Yunanistan, Türkiye-Suriye ve Türkiye-İran sınırlarına sıkıştırılmaya çalışıldığına dikkat çekerek, Atina yönetiminin bu karmaşık durumdan faydalanmaya çalıştığına işaret etti. 

Bu ülkedeki ünlü terör kampı Lavrion'un yeniden harekete geçirildiğini söyleyen Soylu, şöyle konuştu:

Son dakika... AFAD duyurdu: Antalya açıklarında deprem Son dakika... AFAD duyurdu: Antalya açıklarında deprem Haberi Görüntüle

7-8 AYDIR FAALİYETTELER

"Karmaşıklığı kullanmak isteyen etraf ülkeler de var, Yunanistan gibi. Örneğin, tabelası Birleşmiş Milletler olan Lavrion kampını Yunanistan, yaklaşık 7-8 aydır tekrar PKK terör örgütü lehine harekete geçirdi. PKK, kırsalda zayıflayınca şehirlerde eylem yapma kabiliyeti talimatı verdi. Bu talimatı yaklaşık 1-1,5 yıldır Murat Karayılan'ın kendisi yönetmeye çalışıyor. Ayrıca PKK o bölgeye terörist aktarırken Yunanistan-Irak ve Irak üzerinden terör kamplarına gidecek yeni bir hat oluşturmaya çalışıyor. Bizim tespitimiz, emniyet istihbaratımızın tespiti ve yakaladığımız, engellediğimiz eylemler içerisinde, özellikle YPS eylemleri içerisinde Lavrion'dan gelen talimatların olduğuna yöneliktir." 

Gibi dizisi Gülay kimdir? İlkkan'ın eski sevgilisi Gülay kim? Gibi dizisi Gülay kimdir? İlkkan'ın eski sevgilisi Gülay kim? Haberi Görüntüle

ONLARI İSİM İSİM BİLİYORUZ 

"Yunanistan hükümetine buradaki tabloyu ilettik. Lavrion kampına PKK'nın getirdiği, Lavrion kampından sonra PKK'nın kuzey Irak'a geçirdiği teröristleri, daha doğrusu terörist yapmak istediklerini de isim isim biliyoruz. Suriye'den Türkiye'ye gelmeye çalışanlar da var. Şam'dan kaçak yolları kullanarak gelmek isteyenler var. Son zamanlarda Suriye'den gelmeye çalışanların ve kaçak olarak yakaladıklarımızın önemli bir bölümü Şam çevresinden geliyor. Şam'daki ekonomik kriz vesilesiyle ya hedef ülke Türkiye ya da Türkiye üzerinden batıyı hedefleyen bir süreç söz konusu." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Putin Türkiye'ye geliyor Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Putin Türkiye'ye geliyor Haberi Görüntüle

GÖÇ AKIMI BİTMEDİ, AKSİNE DAHA YENİ BAŞLIYOR

Göç akımının bitmeyeceği mesajı veren Soylu, "Bizim kanaatimiz şu, yeni başladı" dedi. Soylu, gelişmiş ülkelerin bu konuda hiçbir şey yapmadıklarının da altını çizerek, Türkiye çevresindeki potansiyel göçmen rakamlarına ilişkin de şu bilgileri verdi:

"2 milyon potansiyel göç İran sınırında Afgan var, 3,9 milyon İdlib'de, 1,2 milyon Cerablus-Azez-Mare-El Bab-Çobanbey bölgesinde, 550-600 bin Afrin'de, 350 bin de Tel Abyad ve Resulayn'da var... Yani 8 milyonun üzerinde hemen harekete geçmeye hazır göç kitlesi var. Herhangi bir saldırıda, teşvikte, tehditte veya bulabildikleri bir fırsatta. Türkiye ise bunu yönetmeye çalışıyor. Son 5 yılda doğu ve güney sınırlardan 2,5 milyon insan Türkiye'ye girmek için baskı yaptı ama Türkiye bunları engelledi."

Erdoğan'dan 1915 mesajı: Tarihte yaşananlar vicdan rehberliğinde ele alınmalı! Erdoğan'dan 1915 mesajı: Tarihte yaşananlar vicdan rehberliğinde ele alınmalı! Haberi Görüntüle

YABANCI DÜŞMANLIĞINI TAHRİK EDİYORLAR

"31 Aralık 2021 tarihine kadar 84 bini çocuk olmak üzere 194 bin Suriyeli Türk vatandaşı oldu. Türkiye'de 700 binin üzerinde Suriyeli çocuk dünyaya geldi. Ayrıca 3 milyon 700 bin civarında geçici koruma statüsünde Suriyeli bulunuyor. Bu kişilerin hepsi kayıt altında. İki yüzlülük var. Batı şöyle yapıyor, 'Siz onları orada tutun biz elimizden geleni yapalım' diyorlar diğer taraftan da muhalefeti yabancı düşmanı politikalar üzerinden tahrik ediyorlar. Aslında birincisi işlerine geliyor fakat ikincisinden de vazgeçemiyorlar." 

Süleyman Soylu medya mensuplarıyla 'Göç Buluşması Toplantısı' düzenledi. 

"1 Aralık'tan itibaren Türkiye'deki geçici koruma statüsündeki adreslere polis ve jandarma gitti, tekrar bir sayım yapıldı. 3 milyon 700 bin Suriyelinin yüzde 71,07'si verilen adreslerdeydi. Bu çalışmanın yapıldığının duyulması üzerine yaklaşık 300 bin kişi de adreslerinin güncellenmesini talep etti. Bazı bölgelerde nüfusun yüzde 25'inin üzerinde Suriyeli nüfusu var. Biz otomatik olarak Türkiye'de bu ölçeğe göre bir daha buraya ikamet almama sınırı koyduk. Buraya artık sadece Suriyeli değil ikamet dahil hiçbir yabancı alınmayacak. Bir tek istisnası var öğrenci, sağlık ve parçalanmış aileler."

Turkeybuild ne zaman başlayacak? TÜYAP Fuar tarihi ne zaman? Turkeybuild fuarına nerede, nasıl gidilir? Turkeybuild ne zaman başlayacak? TÜYAP Fuar tarihi ne zaman? Turkeybuild... Haberi Görüntüle

İRAN SINIRINDAKİ DUVAR TAMAMLANIYOR

"(Sınır hattına yapılan duvarlar) Başarılı bir çalışma yürütülüyor. Bu yıl Van'ı bitiriyoruz. Van-İran hattı bu yıl bitmiş oluyor, Hakkari-İran hattının önemli bir bölümü bitmiş oluyor... Yani bu hattın yüzde 90'ını önemli ölçüde kapatmış oluyoruz bu yıl itibarıyla. Bu, çok büyük önem taşıyor." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading