Yandex Metrica

Atina FETÖ'cüye doydu! Yunan polisi onları Meriç'ten geri itiyor

Atina FETÖ'cüye doydu! Yunan polisi onları Meriç'ten geri itiyor

Türkiye'den kaçan FETÖ üyelerine şimdiye dek hem denizde hem karada yardımcı olan Yunan polisi son günlerde tavır değiştirdi. Meriç sınırındaki FETÖ'cüler verdikleri rüşvete rağmen Yunanlılarca geri itiliyor. Örgüt ise isyanda...

Gündem

19.05.2024, 06:14

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine Türkiye'den kaçış esnasında yardımcı olduğu bilinen Yunanistan son günlerde tavır değiştirdi. Meriç sınırında görev yapan Yunan polisi, yakaladığı FETÖ üyelerinden rüşvet almasına rağmen onlara diğer sığınmacılara davrandığı gibi muamele etmeye başladı. Şimdiye dek Yunan makamlarından destek görmeye alışmış FETÖ firarileri sınırdan Türkiye'ye geri itiliyor. Bu durum, FETÖ üyelerinin tepkisini çekti.

Zürafa Adası Türkiye'nin mi sorusuna emekli paşa Lozan maddeleriyle cevap verdi: En ufak bir şüphe yok! Zürafa Adası Türkiye'nin mi sorusuna emekli paşa Lozan maddeleriyle cevap... Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYADA AĞLAŞTILAR

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'den kaçıp Almanya'ya yerleşen örgüt üyelerinden Mehmet Ali Uludağ, sosyal medya hesabındaki mesajında Yunan yetkililerden yardım dilendi. 
"Bu sabah Meriç'ten Yunanistan'a geçen bir grup Türkiyeli sığınmacının Soufli karakoluna 300 metre kala iletişimleri kesildi. Yunan yetkililerine sesleniyorum; lütfen bu mağdur insanları Erdoğan'ın zulmüne geri teslim etmeyin. İltica başvurularını kabul edin! Lütfen yardım edin" diye yazan Uludağ, sınırda yakalanan FETÖ'cülerin Türkiye'ye doğru 'geri itilmekte olduğunu' bildirdi. 

FETÖ firarisi Mehmet Ali Uludağ

İlticanın uluslararası bir hak olduğunu belirterek Yunan makamlarını bu hareketinden vazgeçmeye çağıran FETÖ firarisi Uludağ, duruma ilişkin son mesajında şu açıklamayı yaptı: 

"Bu sabah zulümden kurtulmak için yola çıkan bir grup mazlum, maalesef Yunanistan'a geçmelerine rağmen zorla ve şiddet uygulanlarak geri itildiler ve az önce gelen bilgilere göre gözaltına alınmışlar. Kelimeler kifayetsiz kalıyor."

AK Parti'de ikinci değişim rüzgarı esecek! Kabinede yeni değişim için gözler o tarihe çevrildi! AK Parti'de ikinci değişim rüzgarı esecek! Kabinede yeni değişim için... Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN FETÖ'CÜYE DOYDU

Son günlerde sınırdan geri itmelerin çokça yaşanır olduğunu ileri süren FETÖ'cü Uludağ, Yunan polisine verdikleri rüşvetten şöyle bahsetti: "Son günlerde benim bildiğim çok sayıda geri itme yaşandı. Bu çok büyük bir problem ve bunu hep birlikte çözmek zorundayız. Bu mazlum insanlar ellerinde avucunda ne varsa veriyorlar hatta borçlanıyorlar ama sonuç tam bir kabus. Ya bu insanlar çıkmayacak ya da bir çözüm bulmalıyız."

Hem kara sınırında hem de denizlerde şimdiye dek FETÖ üyelerine geçişler için yardımcı olan Yunan polisinin son günlerdeki tavır değişikliğine neyin yol açtığı şimdilik bilinmiyor. Ege'de sığınmacı botlarını batırarak tek seferde onlarca kişiyi ölüme terk eden Yunan sahil güvenliğinin FETÖ'cüleri taşıyan teknelere bizzat kılavuzluk ettiği ortaya çıkmıştı. Atina yönetimi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Dedeağaç'a sığınmış asker üniformalı FETÖ üyelerini de Türkiye'ye iade etmemişti. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading