Yandex Metrica

Asrın felaketinde yaralar sarılmaya başlandı! Deprem konutlarının görselleri paylaşıldı

Asrın felaketinde yaralar sarılmaya başlandı! Deprem konutlarının görselleri paylaşıldı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük yıkıma sebep olurken felaketin yaralarının sarılması için çalışmalar başladı. Yeni yapılacak deprem konutlarının ilk görselleri paylaşıldı.

Gündem

23.01.2024, 22:19

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından felaketin yaralarının sarılması için çalışmalar hızla başlatıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, 'Evleri 1 yılda tamamlayacağız' demişti. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde ilk etapta yapılacak 855 konut için zemin etüd çalışmaları tamamlanan yerlerde ilk kazmanın kazmanın vurulduğunu bildirdi.

Kurum yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Tüm çabamız, vatandaşlarımızı bir an önce evlerine kavuşturmak için. Sözleşmelerini imzaladığımız, zemin etüt çalışmaları tamamlanmış alanlarda hemen işe koyuluyoruz! TOKİ eliyle Nurdağı ve İslahiye’de ilk etapta yapacağımız 855 konutumuz için ilk kazmayı vurduk.

Suç örgütlerine geçit yok! Mafyacılık oynayanlar tek tek yakalandı Suç örgütlerine geçit yok! Mafyacılık oynayanlar tek tek yakalandı Haberi Görüntüle

BİNALAR 3-4 KATLI OLACAK 

TOKİ vasıtasıyla Gaziantep'te Nurdağı'nda ve İslahiye'de yapılacak konutlara ilişkin paylaşılan görsellerde, konutların zeminle birlikte 3-4 katlı olduğu görülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Irak'taki Pençe Harekat Bölgesinde kilidi kapatıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Irak'taki Pençe Harekat Bölgesinde kilidi kapatıyoruz Haberi Görüntüle

2 İLÇEDE 855 KONUT YAPILACAK 

Diğer yandan Nurdağı ve İslahiye'de toplam 855 konut yapılacağı bildirildi. "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen yerlerin başında gelen Nurdağı ilçesindeki çalışmalar Bademli Mahallesi'nde gerçekleştiriliyor. 

Zemin etüt çalışmaları tamamlanan alanda iş makineleriyle hafriyat işlemleri gerçekleştiriliyor.

Merkez Bankası faiz indirir mi? MB Temmuz faiz kararı ne zaman? Merkez Bankası faiz indirir mi? MB Temmuz faiz kararı ne... Haberi Görüntüle

17 BİNANIN TEMEL ÇALIŞMALARI BAŞLADI 

İnşaat firması yetkilisi Murat Ulusoy yaptığı açıklamada şöyle konuştu: 

Devletimizin emriyle şu an burada 24 bina yapıyoruz. İslahiye'de de 17 binanın temeline başlamış durumdayız. Şu anda zemin etütleri yapıldı. Biz hafriyat çalışmasına başladık. İnşallah önümüzdeki hafta temel atma yapılacak. Yine büyüklerimizin emriyle 7 ay gibi sürede bitirip teslim edeceğiz. 

İBB UKOME Martı TAG toplantısı sonucu | 18 Temmuz Martı TAG UKOME kararı açıklandı mı? İBB UKOME Martı TAG toplantısı sonucu | 18 Temmuz Martı... Haberi Görüntüle

KÖY EVLERİNİN DE DETAYLARI BELLİ OLDU 

Diğer yandan Kurum köy evlerinin de detaylarını paylaştı.  Köy evlerinin tek katlı müstakil evler olduğu ve bölgenin yapısına uygun olarak inşa edileceği öğrenildi. 

Bakan Kurum, "Deprem bölgemizi ihya ve inşa sürecinde 73 bin 972 köy evi yapacağız. Güvenli, sağlıklı, yöreye uygun evlerimizi ahırı, bahçesi, özgün mimarisi ile inşa edeceğiz!" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading