Yandex Metrica
  • G.ALTIN

    7.252,55

  • DOLAR

    43,8593

  • EURO

    51,6798

  • BIST 100

    14.050,83

  • BITCOIN

    $64.051

Arabuluculuk politikasını takdir etti! Savaşın gölgesindeki ülkeden Türkiye'ye çağrı: Yanımızda olun

Arabuluculuk politikasını takdir etti! Savaşın gölgesindeki ülkeden Türkiye'ye çağrı: Yanımızda olun

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Nariman Celal, Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin artarak daha da güzel ilerleyeceğini umduğunu belirterek "İnşallah Karadeniz'deki istikrarın sağlanmasından barışa ulaşmaya kadar, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine desteğe kadar bütün alanlarda Türkiye yanımızda olmaya devam eder." ifadelerini kullandı. Büyükelçi Celal, Türkiye-Ukrayna arasındaki ilişkilerin çok olumlu seyrettiğinin altını çizerek "Stratejik işbirliğine sahibiz. Ekonominin çok farklı alanlarında, iki ülke arasında çok yoğun temaslar ve anlaşmalar söz konusu." dedi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Nariman Celal, Türkiye-Ukrayna ilişkileri ve Rusya-Ukrayna Savaşı'yla ilgili açıklamalarda bulundu.

Celal, Türkiye'nin sürdürdüğü diplomatik çabaların hem Ukrayna'nın hem de bütün dünyanın takdirini kazandığının altını çizerek "Bu konuda da ayrıca teşekkürlerimizi sunmak isteriz." dedi.

Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin artarak daha da güzel ilerleyeceğini ümit ettiğini vurgulayan Celal, "İnşallah Karadeniz'deki istikrarın sağlanmasından barışa ulaşmaya kadar, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine desteğe kadar bütün alanlarda Türkiye yanımızda olmaya devam eder." değerlendirmesinde bulundu.

"BEKLENTİMİZ İNSANLARIMIZI KURTARMAK VE TOPRAKLARIMIZI GERİ ALMAK"

Ukrayna'nın Rusya-Ukrayna Savaşı'nda müzakere sürecine yönelik en büyük beklentisinin barışa ulaşmak ve bir an önce savaşı bitirmek olduğunu ifade eden  Büyükelçi Celal, "Ama bununla beraber bu barışa ulaşırken ve bir anlaşma imzalayacaksak (beklentimiz) ilk başta insanlarımızı kurtarmak, topraklarımızı geri almak ve iki taraf arasında tartışma konusu olan temel noktalarda bir karşılıklı anlayışa ulaşmak." dedi.

"2025 YILINDA TÜRKİYE'DE DİPLOMASİ TRAFİĞİ YAŞANDI"

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Celal, müzakerelerin ilk günden itibaren sürdürüldüğünü vurgulayarak "Sadece coğrafya ve aktörler değişebiliyor. 2025'te diplomasi trafiği yoğun bir şekilde Türkiye'de yaşanmıştı. Bugün ise Birleşik Arap Emirlikleri, Avrupa, Amerika'dan söz ediyoruz ama bütün bu süreç boyunca ortak olan bir şey var, o da Ukrayna'nın bir an önce barışa ulaşma yönündeki samimi iradesi." değerlendirmesinde bulundu.

"BİZİM GÖZLEMLEDİĞİMİZ, RUSYA YÖNETİMİNİN BARIŞI ASLINDA İSTEMEDİĞİ

Ukrayna devleti ve yönetiminin, iki taraf için de can güvenliğini korumak ve savaşın getirdiği kayıpları bir an önce durdurmak açısından belli tavizler vermeyi göze alabileceğini birçok kez ifade ettiğini söyleyen Celal, açıklamalarının devamında şunları söyledi; 

"Bizim gözlemlediğimiz, Rusya yönetiminin barışı aslında istemediği. Farklı şeyler ifade etseler de biz davranışlarına bakıyoruz ve onların davranışları, müzakerelerin gün ve gün devam ettiği süreçte dahi, cephe hattındaki çatışmaları bir kenara bırakıyoruz, Ukrayna'nın sivil şehirlerine yönelik dron ve hava saldırılarını tek bir gün bile durdurmadılar. Bu da aslında onların gerçek niyetlerini ortaya çıkarmaktadır."

MÜSLÜMAN ALEMİNİN RAMAZANINI KUTLADI

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Celal, Müslüman aleminin ramazan ayını kutlayarak "İnşallah dünyanın her bir savaşı bitecek. Hepimiz bunun için dua ediyoruz." dedi.

İki ülke arasındaki gerçek ve samimi ilişkilere işaret eden Celal, "Allah cümlemize direniş ve dayanışma (gücü) bağışlasın. İnşallah hepimiz barış içinde bir dünyada yaşayacağız. Ramazan ayı cümlemize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Zehra EVCİL

Benzer Haberler

Daha fazlası →