Yandex Metrica

Ankara Büyükşehir Belediyesi borç batağında: Mansur Yavaş Atatürk Orman Çiftliği'ni satışa çıkardı

Ankara Büyükşehir Belediyesi borç batağında: Mansur Yavaş Atatürk Orman Çiftliği'ni satışa çıkardı

Ankara'da Büyükşehir Belediyesinin Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili karar Türkiye'nin gündemine oturdu. 2019'da göreve gelen Mansur Yavaş yönetimi, katlanan belediye borçlarını ödeyebilmek için Atatürk'ten yadigar Atatürk Orman Çiftliği arazisini satışa çıkardı.

Gündem

22.05.2024, 10:26

Ankara Büyükşehir Belediyesinde borç dağları aştı. 2019'da göreve gelen ve geldiği günden bu yana hizmet etmek şöyle dursun var olan projeleri bile hayata geçiremeyen Mansur Yavaş yönetimi katlanan borcunu ödemenin yolunu buldu. 

Dilan Polat ve Engin Polat'ın bilgisayarına 'rat' attı! Eski dost Erkan Şahin kara paraya yönelik tüm delilleri ortaya çıkardı! Dilan Polat ve Engin Polat'ın bilgisayarına 'rat' attı! Eski dost... Haberi Görüntüle

TURGUT ALTINOK UYARMIŞTI

31 Mart seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, başkentte Mansur Yavaş döneminde şeffaf bir yönetim sergilenmediğini söylemiş yüz milyarlarca bütçe yöneten Yavaş'ın yüzde 8'lik sosyal yardımın son dönemde yüzde 4'e düşürüldüğünü belirtmişti. Altınok, "Ankaralının yüzde 96 bütçesi de yok. Yani bu kaynaklar nereye gitti? Büyükşehir belediye başkanının açıklaması lazım." demişti. Altınok ayrıca Mansur Yavaş'ın milyar dolarlık gayrimenkul satışı yaptığını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı: "Şu ana kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu zamana kadar sattığı gayrimenkul 8 milyar liralık. Bunu enflasyona sari, dolar euroya çarparsan 15 milyarlık bir gayrimenkul satmış oldu. Yani bu yıl değeri ile söylüyorum. Ankara'da 8 milyar liralık bir iş yok, 15 milyar liralık da bir iş yok."

Olası İstanbul depremi ne zaman? Naci Görür'den kıyamet senaryosu: Felaket olur Olası İstanbul depremi ne zaman? Naci Görür'den kıyamet senaryosu: Felaket... Haberi Görüntüle

PRİM BORCU 20 KATINA ÇIKTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da yaptığı açıklamayla CHP'li belediyelerin prim borcuna dikkat çekmiş, Ankara Büyükşehir Belediyesinin prim borcunun son 5 yılda 20 katına çıktığını ve ABB'nin iflas bayrağını çektiğini söylemişti. Türkiye genelinde SGK'ya en borçlu 5 belediyenin CHP belediyeleri olduğu bilgisini verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesinin şirketleriyle SGK'ye en borçlu belediye olduğunu ifade eden Bakan Işıkhan, "Yani Ankara Büyükşehir Belediyesi prim borçlarını devlete ödemiyor. 5 yıl önce 200 milyon olan borç, bugün 4,5 milyar düzeyinde olmuştur. Ankara Büyükşehir Belediyesinin prim borcu, son 5 yılda 20 katına çıkmış durumda. Ankara Büyükşehir Belediyesi, iflas bayrağını çekmiş durumda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer CHP'li belediyeler de aynı durumda." demişti. Işıkhan, bu borçların belediyelerin öncelikli olarak devlete ödemesi gereken belediye işçilerinin sigorta prim borçları olduğunu bildirerek bunun herhangi bir yatırımla, icraatla açıklanabilecek bir tarafının olmadığını tüm Ankaralıların bildiğini belirtmişti.

19 Temmuz bugün Denizbank saat kaça kadar açık? Denizbank şubeleri kaçta kapanacak? 19 Temmuz bugün Denizbank saat kaça kadar açık? Denizbank şubeleri... Haberi Görüntüle

SON  ÇARE ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ'Nİ SATMAK

Belediyeyi borç batağına sokan ve bu borçları ödeyemeyen Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi, son çareyi Atatürk Orman Çiftliği arazisini çıkarmakta buldu. Sosyal medyada duyulmasıyla büyük tepki gören karar için her fırsatta Atatürkçülükten dem vuran Mansur Yavaş'ın ne diyeceği merak ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading