Yandex Metrica

Anadolu Alimler Birliği'nden 31 Mart seçimleri açıklaması: 'Cumhur İttifakı'na ve Reis-i Cumhurumuza destek vereceğiz'

Anadolu Alimler Birliği'nden 31 Mart seçimleri açıklaması: 'Cumhur İttifakı'na ve Reis-i Cumhurumuza destek vereceğiz'

Anadolu Alimler Birliği, pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini açıkladı. Birlikten yapılan açıklamada "Hem inancımızı anlatan akaid ilmi ve hem de fıkıh ilmi açısından değerlendirdiğimizde tüm ilmi müktesebatımız amasız ve fakatsız Cumhur İttifakı'na ve Reis-i Cumhurumuza destek vermeyi, birleşmeyi ve dağılmamayı hepimize dinen bir vecibe kılmaktadır." denildi.

Gündem

01.04.2024, 22:25

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini duyuran Anadolu Alimler Birliği, pazar günü yapılacak 31 mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini duyurdu. Birlikten yapılan yazılı açıklamada "Milli ve manevi hassasiyet sahibi tüm kardeşlerimize tüm samimiyetimizle sesleniyoruz, bu dönemde partilerinizi değil ümmetin ve milletin geleceğini düşünmeniz dinen her birinize farz olan bir husustur." denildi. 

31 Mart'ta yapılacak seçimin sadece yerel seçim olarak algılanmaması gerektiği belirtilen açıklamada bunun 2028'deki seçimlerini de ilgilendirdiği ve Türkiye'nin İslami kimliği, ruhu ve kaderini belirleyecek çok kritik bir seçim olduğu ifade edildi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte Türkiye'ye geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek isteyecek Hollanda Başbakanı Mark Rutte Türkiye'ye geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek isteyecek Haberi Görüntüle

"İSTANBUL'DA SİNSİ BİR OYUN VAR"

Açıklamada tarihi bir karar anınıni kritik zamanların eşiğinde olunduğu vurgulanarak "Bu ülkenin İslami kesimleri, vakıfları, cemaatleri, alimleri ve manevi derdi davası olan herkes, ilerde bedeli bu ülkeye ve İslam dünyasına çok ağır olacak çok büyük bir imtihanla ve yol ayrımı ile karşı karşıyalar." değerlendirmesinde bulunuldu.

İstanbul'da ve büyükşehirlerde sinsi ve tehlikeli bir oyun oynadığı vurgulanan açıklamada milli ve manevi hassasiyet sahibi herkese seslenildi. Açıklamada "Bu dönemde partilerinizi değil ümmetin ve milletin geleceğini düşünmeniz dinen her birinize farz olan bir husustur." ifadeleri kullanıldı. 

AK Parti döneminde elde edilen kazanımların kaybedilmemesi gerektiği aktarılan açıklamada millete yapılan zulümlerin unutulmaması gerektiği hatırlatıldı. Açıklama Cumhur İttifakı'na ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek açıklamasını  yapıldığı şu ifadelerle tamamlandı: "Hem inancımızı anlatan akaid ilmi ve hem de fıkıh ilmi açısından değerlendirdiğimizde tüm ilmi müktesebatımız amasız ve fakatsız Cumhur İttifakı'na ve Reis-i Cumhurumuza destek vermeyi, birleşmeyi ve dağılmamayı hepimize dinen bir vecibe kılmaktadır. Milletin maneviyatına düşman olanları sevindirecek veya onların menfaatine uygun en küçük bir ayrılık sadece haram değil, aynı zamanda vebali dünya var oldukça devam edecek bir cürümdür. Anadolu Alimler Birliği olarak tüm kardeşlerimize, memleketimizin aziz evlatlarına basiretli karar vermelerini, tefrikanın kalıcı azabına kapı açmamalarını hatırlatırız."

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading