Yandex Metrica

Altın Portakal Film Festivali skandalı: FETÖ propagandası yapılan belgesel listede

Altın Portakal Film Festivali skandalı: FETÖ propagandası yapılan belgesel listede

Her yıl yeni bir skandalın yaşandığı Altın Portakal Film Festivali’nin bu yıl 60'ıncısı düzenlenecek. Bu yıl düzenlenecek etkinlik öncesi yarışacak film ve belgesellerin listesi yayınlandı. Altın Portakal Film Festivali’nde bu yıl yarışacaklar arasında FETÖ'cülerin propagandasını yapan bir belgesel de yer alıyor.

Gündem

06.05.2024, 22:41

60. Antalya Altın Portakal Film Festivali bu yıl ödül için yarışacak yayınların listesini duyurdu. Festivalde gösterilecek belgesel filmleri listesinde KHK ile ihraç edilen FETÖ’cülerin hayatını anlatan “Kanun Hükmü” isimli bir film de yer aldığı ortaya çıktı.

KHK ile görevden alınan FETÖ'cülerin propagandasını yapmaya soyunan yönetmen Nejla Demirci tarafından çekilmiş ve daha önce Anayasa Mahkemesi’nin "ifade özgürlüğü ihlali" kararıyla gündeme gelen belgeselde “İşimi geri istiyorum” yazılı pankartlarla eylem yapan FETÖ’cülerin sözde mücadelesi sahneleniyor.

2024 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? En düşük emekli maaşı 12.500 TL mi oldu? 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? En düşük... Haberi Görüntüle

FETÖ PROPAGANDASI

Altın Portakal Film Festivali kapsamında Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda yarışacak olan, Anlatsam Film Olur, Benim Adım Mutlu, Eclipse, Ege Güneşi, Felsefe, Mavi Kimlik ve Sen Kimsin belgesellerinin yanı sıra FETÖ propagandası yapan "Kanun Hükmü" isimli belgesel de listede yer aldı. 

FETÖ medyası olarak bilinen kronos, belgeselin 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Belgesel Film Yarışması kategorisinde yer alacağını "KHK’lıların mücadelesini anlatan ‘Kanun Hükmü’ belgeseli, Altın Portakal’da" başlığıyla duyurdu. 

Festivalin resmi sitesinde filmin tanıtımı yer alıyor. Tanıtımda şu ifadeler kullanılıyor: “

Kanun Hükmü, kanun hükmünde kararnamelerle kamu görevinden çıkarılan doktor Yasemin ve öğretmen Engin’in ihraç sonrası yürüttükleri mücadeleyi anlatıyor. Yalnızlığa itilen ve toplumdan dışlanan bu iki kişi, tüm zorluklara rağmen tekrar görevlerine dönmek isterler, fakat tüm girişimleri devletin hukuk labirentlerinde kaybolur. Yasemin ve Engin ne kadar direnebileceklerdir?

Bakan Uraloğlu'ndan Türksat 6A açıklaması: 'Başarıyla tamamlandı’ Bakan Uraloğlu'ndan Türksat 6A açıklaması: 'Başarıyla tamamlandı’ Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYADA TEPKİ TOPLADI

Her yıl düzenlenen Altın Portakal Film Festivali'nde hükümet ve Türk toplumuna yönelik skandal ifadeler kullanan isimlere verilen ödüller gündeme geliyor. Bu yıl düzenlenecek olan etkinlikte ise FETÖ propagandası yapılan belgeleselin yayınlanması tepkilere neden oldu. 

Sosyal medya kullanıcıları FETÖ propagandası yapılan belgeselin 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yer almasına #AltınPortakaldaFETÖSkandalı etiketiyle tepki gösterdi. Sosyal medya platformu X üzerinden yapılan paylaşımlarda kullanıcılar festival yönetimine tepki göstererek belgeselin yayınlanmamasını istedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading