Yandex Metrica

Sitede Ara

Altın kıtlığı yaşanacak! Gram altından sonra Cumhuriyet altın da tehlikede! Uzman isim açıkladı 7 ay sonra altın fiyatları...

Geçtiğimiz günlerde ABD Merkez Bankası'nın politika faiz kararı sonrası yükselişe geçen altın fiyatları rekor kırmaya devam ediyor. Altına talep gün geçtikçe artarken, gram altında başlayan kıtlık, Cumhuriyet altına da sıçradı. Peki 22 Mart'ta altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın, çeyrek altın kaç TL olacak? 

Gündem

24.04.2024, 13:59

Çarşamba günü açıklanan Fed faiz kararı ile birlikte 2300 TL barajını aşan gram altın fiyatları tarihi rekonu kırdı. Altın fiyatlarındaki gelişmeleri ele alan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı ve İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği (İMKUSAD) Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk kritik değerlendirmelerde bulundu.

Yalova-Yenikapı arabalı vapurunda kabus gibi anlar! 4 araç zarar gördü Yalova-Yenikapı arabalı vapurunda kabus gibi anlar! 4 araç zarar gördü Haberi Görüntüle

ALTINDA EN YÜKSEK KOTA 475 KG

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı ve İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği (İMKUSAD) Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk altın ithalatına kota getirilmesinden dolayı külçe altının dış piyasa ve iç piyasa satışı arasında 5 bin dolarlık bir fark oluştuğunu ifade ederek, "Şu anda bu talep devam ederse fark artabilir. Bir çözüm getirilirse ki önerimiz kısa bir süre için kotanın kaldırılmasıdır. Şu an altın ithalatına kota uygulanıyor. En düşük 25 kg, en yüksek ise 475 kg kota veriliyor. İthalat şu anda yeterli olmuyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan darbedilen öğretmene geçmiş olsun telefonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan darbedilen öğretmene geçmiş olsun telefonu Haberi Görüntüle

ALTIN MI YOKSA DÖVİZ Mİ DAHA AVANTAJLI?

Açıklamalarında devam eden uzman isim, "Özellikle ABD ve Avrupa’da gelişmiş ülkelerin merkez bankalarının faiz indirimi sürecine gireceği bu ortamda altın fiyatı dış piyasada da yükselirken içeride şubat ayı enflasyonunun yüksek gelmesinden kaynaklı altın talebinde artış gözlemledik. Vatandaşların dövizle ilgili fazla bir beklentisi yok." şeklinde konuştu.

23 Nisan bugün Ankara'da EGO otobüsler ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramında Ankara'da toplu taşıma otobüs-metro bedava mı? 23 Nisan bugün Ankara'da EGO otobüsler ücretsiz mi? 2024 Çocuk... Haberi Görüntüle

ALTIN KITLIĞI BAŞLADI

"Döviz talebi şu anda daha zayıf, bunun yerine vatandaşlar altın almayı tercih ediyor" diyerek sözlerine devam eden Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Altın almak istediklerinde ise kuyumcuda altın olmamasından dolayı piyasa fiyatı ile kuyumcu arasında fark artıyor." dedi.

Sözlerine devam eden  uzman isim Önceki dönemde kuyumcunun yurt dışından aldığı külçe altının fiyatı ile iç piyasadan aldığı külçe altının fiyat farkı 2.500 dolar seviyelerinde olduğunu şu anda ise bu 5 bin dolara çıktığını ifade ederek, "Dış piyasada satılan külçe altının fiyatı daha ucuz. 1 kg altının dış piyasa fiyatı 69 bin dolar, iç piyasa fiyatı ise 74 bin 150 dolardır. Fark 5080 dolar civarında." ifadelerini  kulllandı.

Tokat'ta peş peşe ürküten deprem! Üç ilçede okullar tatil edildi Tokat'ta peş peşe ürküten deprem! Üç ilçede okullar tatil edildi Haberi Görüntüle

CUMHURİYET ALTINA TALEP ARTTI

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı ve İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği (İMKUSAD) Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Bunun bir yansıması da Darphane ürünlerine oldu. Özellikle yüksek maliyetli altını kuyumcu veya sarraf esnafı Darphane’ye götürüp yeni ürün bastırmak istemiyor. Darphane altını 1 hafta gibi bir süreçte basıyor. Bu süreçte kuyumcular zarar edebiliyor." dedi.

Açıklamalarına devam eden Yıldırımtürk, "Cumhuriyet altını talebinde de bir artış var" diyerek, "Orada da bir işçilik yükselişi söz konusu. Bütün bunların önlenebilmesi için yaklaşık 1 aylık süre içerisinde altın ithalatına uygulanan kotanın kaldırılması gerekeceği düşüncesindeyim" şeklinde konuştu.

Joker 2 filmi ne zaman, hangi tarihte çıkacak? Joker 2 hangi platformda yayınlanacak? Joker 2 filmi ne zaman, hangi tarihte çıkacak? Joker 2... Haberi Görüntüle

MAKAS AÇILDIKÇA AÇILDI

Altın ithalatına uygulanan kotadan dolayı kuyumcularda altın bulunurluğu azaldı diyerek sözlerine devam eden Yıldırımtürk, Bu sebepten dolayı piyasa fiyatı ile kuyumcu arasında makas 250 TL seviyesini aştı dedi. "Kotanın bir müddet süre ile kaldırılması gerekiyor. O müddette de fiyatlar biraz geri gelecektir. Talebin ateşi sönebilir ve piyasa normale dönebilir." diyerek sözlerine devam eden Yıldırımtürk, "Bundan 3 sene önce yine benim önerimle özellikle randevu ile çalışılan bir düzen vardı. Şöyleydi: Darphane’nin elinde 10 ton altın vardı bu altının hazır olarak basılıp stoklanması ve talep geldikçe de karşılanması şeklindeydi." ifadelerini kullandı.

23 Nisan Ankara Edis konseri saat kaçta başlayacak? Ankara Edis konseri nerede, ne zaman bitecek? 23 Nisan Ankara Edis konseri saat kaçta başlayacak? Ankara Edis... Haberi Görüntüle

ALTIN FİYATLARI KAÇ TL'YE YÜKSELECEK?

Sözlerine devam eden Yıldırımtürk, altının sadece faiz oranının düşmesi ile desteklenip yükselen bir konumda olmadığını belirterek,  Jeopolitik gerginlikler, merkez bankalarının rezerv çeşitlendirme çerçevesinde altın alıyor olması da altını destekleyen gelişmeler arasında yer alıyor.

Açıklamalarına devam eden Yıldırımtürk, "Dış piyasadaki yükseliş böyle olunca içeride dolar/TL’de seçim sonrası 34-35 TL, sene sonu gibi 42-45 TL seviyelerine yükselecek olursa gram altının fiyatının 2750 TL daha sonra 3 bin TL, belki de sene sonunda 3500 TL seviyelerini görmesi muhtemeldir. Sene sonu beklentileri için şu anda çok erken, eylül-ekim ayında 3 bin TL seviyelerini görürüz diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading