Yandex Metrica

Altılı masada 'Kadıköy' krizi! HDP'li Danış'tan Akşener'e zor soru

Altılı masada 'Kadıköy' krizi! HDP'li Danış'tan Akşener'e zor soru

Altılı masa çatırdamaya devam ederken görüşme öncesi kavga çıktı. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Kadıköy'deki izinsiz toplu yürüyüşe ilişkin paylaşımına tepki göstererek, "Meral Hanım muhalefet mi İçişleri Bakanı mı açıkça cevap versin.'' şeklinde zor bir soru yöneltti.

Gündem

23.01.2024, 19:24

HDP, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için 'Gemlik Yürüyüşü' adı altında bir organizasyon düzenlendi. Günler öncesinden çağrı yapan HDP, dün İstanbul Kadıköy'de toplandı. PKK yandaşları, bebek katili Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için sloganlar attı. HDP'li bir kişi ise polise yumruk attı. 

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe'den İBB'ye bozuk metro tepkisi: Yine algı, yine kandırmaca, yine yalan AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe'den İBB'ye bozuk metro tepkisi:... Haberi Görüntüle

MERAL AKŞENER NE DEDİ?

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Kadıköy'de izinsiz toplu yürüyüşe ilişkin, Meral Akşener'in, sosyal medya hesabından, "Kadınlar Günü'nde bile gösteri izni vermeyenlerin ilginç bir şekilde göz yumduğu Kadıköy'deki terör propagandasında, polisimize yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Huzurumuz için çalışan evlatlarımıza el kaldıranlar için acilen gerekli adımların atılmasını bekliyoruz." şeklindeki paylaşımına tepki gösterdi.

23 Nisan Üsküdar Ceza konseri saat kaçta başlayacak? Üsküdar Çocuk Bayramı Ceza konseri nerede yapılacak? 23 Nisan Üsküdar Ceza konseri saat kaçta başlayacak? Üsküdar Çocuk... Haberi Görüntüle

''MUHALEFET Mİ İÇİŞLERİ BAKANI MI?''

Akşener'in artık bir karar vermesi gerektiğini ifade eden Beştaş, şöyle konuştu: "Sayın Akşener 'Kadınlar yürütülmüyor' derken bizler sanki orada özgürce yürümüşüz demeye getiriyor. Sayın Akşener, dün konuşulmasına bile izin vermediler. Meral Hanım muhalefet mi İçişleri Bakanı mı açıkça cevap versin. İçişleri Bakanlığına mı özeniyor? Hakikaten şaşırmamak mümkün değil. Eğer muhalefette olmak, güçlü bir muhalefet yapmak istiyorsa Kürt düşmanlığını körükleyen söylemlerden ve politikalardan uzak durması lazım. Evet, gençler ölmesin, savaş bitsin, savaşa karşıtlık temelinde tecrit bitsin diye yapılan etkinlikten rahatsızlık duyulması ciddi kaygı vericidir bizim için. Bu siyaseti halk çok iyi görüyor. Muhalefete de soruyoruz; tecrit var mı yok mu? Varsa neden var? Bunun cevabını istiyoruz. İşkenceyi onaylıyorlar mı onaylamıyorlar mı? Siz savaş politikasının mı yoksa çözümün mü yanındasınız?"

İş arayanlar dikkat! 81 ilde 1608 personel alımı olacak: Başvurular nereden ve nasıl yapılacak? İş arayanlar dikkat! 81 ilde 1608 personel alımı olacak: Başvurular... Haberi Görüntüle

GÖRÜŞME ÖNCESİ ALTILI MASADA KAVGA

CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin oluşturduğu "6'lı masa"nın 5. toplantısı İyi Parti'nin başkanlığında yapılacak. 3 Temmuz'da muhalefet liderlerini ağırlayacak olan İyi Parti lideri Meral Akşener, toplantı öncesi liderler turuna çıktı. Akşener, sıraısyla liderleri ziyaret edecek. Her ne kadar masada yer almasa da dile getirilmese de HDP, muhalefet partileriyle birlikte hareket ediyor. 3 Temmuz'da yapılması planan görüşmesi öcesi HDP'nin Meral Akşener'e tepki göstermesi dikkat çekti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading