Yandex Metrica

Altılı masada CHP-İYİ Parti çatlağı: Beraber olmak avantajlı değil

Altılı masada CHP-İYİ Parti çatlağı: Beraber olmak avantajlı değil

Millet İttifakı'nda krizlere bir yenisi daha eklendi. İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu "Biz 2018'den itibaren CHP'yle ittifak yaptık. Önümüzdeki seçimde yeni seçim kanununa göre böyle bir ittifak yapmak mümkün değil. Yani ittifak kanunu iptal olduğu için tekrar böyle bir durum söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 19:48

2023 yılında yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak açıklandı. Ancak Millet İttifakı henüz adayını belirlemedi. Kimin aday olacağı merak edilirken kulislerde Kılıçdaroğlu'nun adı geçiyor. CHP'li Gürsel Tekin'in ''HDP'ye bakanlık verilebilir'' sözleri polemik konusu olurken altılı masada derin bir çatlağa neden oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'na rest çekerek ''Ya biz ya HDP'' dedi. Saadet Lideri Karamollaoğlu ise "HDP'ye bakanlık verilmesi bana göre söz konusu değil" şeklinde konuştu.

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

AKŞENER: BİZE PARMAK SALLIYORLAR

Yaşanan bu gelişmelerin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP içinde İYİ Parti'yi HDP'yle yan yana gelmediği için linç eden bir solcu grubun olduğuna dikkat çekerken şu ifadeleri kullandı; "Muhalefetin içinde HDP'yle bizim yan yana gelmemiz gerektiğini iddia eden yapı, bize parmağını sallıyor. Kavramsal olarak son derece aşağılayan, bizlere çok çirkin tavırlar koyan, ciddi tavırlar koyan gerçekten kötü bir dille bir yapı var" 

Kazadan sonra anne ve oğluna yardım etmiştİ! Yazar Eylem Tok soruşturmasında yeni gelişme! Kazadan sonra anne ve oğluna yardım etmiştİ! Yazar Eylem Tok... Haberi Görüntüle

''CHP İLE İTTİFAK OLMAK AVANTAJLI DEĞİL''

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ise Yavuz Oğhan'la ''BiDeBunuİzle'' yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. CHP ile ittifak olmanın avantajlı olmadığını belirten Tatlıoğlu, "2018 seçimlerinde 23 milletvekili CHP, 4 milletvekili de biz, ittifak halinde girdiğimiz için ilaveten milletvekili çıkardık. Bu kanun değişti artık ittifak olarak girmenin bir avantajı yok. Bu seçim gündeme geldiğinde tekrar konuşulacak bir konu. Demokrasiyle ilgili alanın genişletilmesiyle ilgili işbirliğimiz sürmektedir ve bir Millet İttifakı paydaşlığı söz konusudur. Bu ittifak Başkanlık Sistemi'ne karşı Parlamenter Sisteme ulaşmayı hedeflemektedir. Millet İttifakı'nın temel misyon Türkiye'yi parlamenter sisteme kavuşturmaktır. Ortak cumhurbaşkanlığı adaylığı hedefimiz, seçim güvenliği çalışmalarımız devam ediyor. Bu anlamda ittifak devam ediyor" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading