Yandex Metrica

Altılı masa, yandaşın dalga konusu! Yılmaz Özdil’den muhalefete ‘Temmuz 2023’ göndermesi

Altılı masa, yandaşın dalga konusu! Yılmaz Özdil’den muhalefete ‘Temmuz 2023’ göndermesi

CHP yandaşı Yılmaz Özdil, Altılı masa ile fena dalga geçti. Sekizinci toplantısında da aday belirleyemeyen altılı masayı tiye alan Özdil, Temmuz 2023'te yaşanacaklara ilişkin, "Beş saat süren toplantının sonunda yapılan açıklamada; 'tam bir mutabakata varıldığı' açıklandı, aday göstermeyi unuttukları için ve seçim zaten geçmiş olduğu için adaylık konusuna girilmediği belirtildi." öngörüsünde bulundu.

Gündem

23.01.2024, 20:05

Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin dışarıdan destek verdiği altılı masada hala aday netleşmedi. Derin bir krize dönen adaylık için masanın net bir adayı yok. Geçtiğimiz günlerde sekizinci kez toplanan liderler, yayınladıkları açıklamada yine aday ismi açıklayamadı. Kamuoyunun tepkilerine sebep olan gelişme Sözcü yazarı Yılmaz Özdil tarafından alay konusu yapıldı.

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı John Bass'ı kabul etti Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı John Bass'ı kabul... Haberi Görüntüle

İstanbul'da organize suç örgütü operasyonu: 32 kişi enselendi İstanbul'da organize suç örgütü operasyonu: 32 kişi enselendi Haberi Görüntüle

YANDAŞ YILMAZ ÖZDİL ALTILI MASA İLE DALGA GEÇTİ 

Şubat ayında başlayan toplantıların sonunda hep aynı açıklamanın yapıldığını hatırlatan CHP yandaşı Özdil, ay ay açıklamalardan örnekler verdi.

Özdil, seçimlerden bir ay sonrasına atıf yaptığı yazısında, "Temmuz 2023: Beş saat süren toplantının sonunda yapılan açıklamada; 'tam bir mutabakata varıldığı' açıklandı, aday göstermeyi unuttukları için ve seçim zaten geçmiş olduğu için adaylık konusuna girilmediği belirtildi." ifadelerine yer verdi.

Özdil, haziran 2023 seçimlerinin ardından toplanacak ilk altılı masa toplantısından çıkacak ortak açıklama için ise şöyle yazdı:

"Beş saat süren toplantının sonunda yapılan ortak yazılı açıklamada "tam bir mutabakata varıldığı" açıklandı, çoğulculuk temelinde yol haritasının ele alındığı, aday göstermeyi unuttukları için ve seçim zaten geçmiş olduğu için adaylık konusuna girilmediği belirtildi."

Özdil'in muhalefet partileri ile alay ettiği yazısından ilgili kısım şöyle:

"Şubat…

Altılı masa, Chp genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ev sahipliğinde bir araya geldi, beş lider Kemal Kılıçdaroğlu tarafından tek tek kapıda karşılandı, tek tek kapıdan uğurlandı, beş saat süren toplantının sonunda yapılan ortak yazılı açıklamada "tam bir mutabakata" varıldığı açıklandı, çoğulculuk temelinde yol haritasının ele alındığı, adaylık konusuna girilmediği belirtildi.

Mart…

Altılı masa, Deva Partisi genel başkanı Ali Babacan'ın ev sahipliğinde ikinci kez bir araya geldi, beş lider Ali Babacan tarafından tek tek kapıda karşılandı, tek tek kapıdan uğurlandı, beş saat süren toplantının sonunda yapılan ortak yazılı açıklamada "tam bir mutabakata varıldığı" açıklandı, çoğulculuk temelinde yol haritasının ele alındığı, adaylık konusuna girilmediği belirtildi.

Nisan…

Mayıs…

Haziran 2023 seçim yapıldı...

Temmuz 2023:

Altılı masa, Demokrat Parti genel başkanı Gültekin Uysal'ın ev sahipliğinde 15'inci kez bir araya geldi, beş lider Gültekin Uysal tarafından tek tek kapıda karşılandı, tek tek kapıdan uğurlandı, beş saat süren toplantının sonunda yapılan ortak yazılı açıklamada "tam bir mutabakata varıldığı" açıklandı, çoğulculuk temelinde yol haritasının ele alındığı, aday göstermeyi unuttukları için ve seçim zaten geçmiş olduğu için adaylık konusuna girilmediği belirtildi."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading