Yandex Metrica

Almanya'daki Türk konsolosluğuna PKK saldırısına Türkiye'den tepki: Saldırganlar yargılanmalı

Almanya'daki Türk konsolosluğuna PKK saldırısına Türkiye'den tepki: Saldırganlar yargılanmalı

Son dakika haberleri... Eli kanlı terör örgütü PKK'nın Hannover’de Türk konsolosluğuna düzenlediği saldırıyla ilgili Almanya’nın Ankara Büyükelçisi ile görüşme gerçekleştirildi. Dışişleri Bakanlığı da PKK yandaşlarının Hannover’de Türk konsolosluğuna yönelik saldırı hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada ''Köşeye sıkışmış olan terör örgütü PKK’nın Avrupa’daki Türk toplumunu huzursuz etmeye dönük eylemlerinin arttığı görülmektedir. İlgili ülkelerden beklentimiz, terör örgütü destekçilerinin eylemlerine izin verilmemesi ve saldırganların bir an önce adalet önüne getirilmesidir" ifadelerine yer verildi.  

Gündem

27.03.2024, 15:41

Belçika’da yaşanan gerginlik Almanya’ya da sıçradı. Almanya'nın Hannover şehrinde dün akşam saatlerinde eli kanlı terör örgütü PKK'lılar tarafından Türk Konsolosluğu'na saldırı girişiminde bulunuldu.

Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletindeki Hannover kentinde, terör örgütü sempatizanları taş ve sopalarla Türkiye'nin Başkonsolosluk binasına saldırıda bulunarak zarar vermeye çalıştı.

PKK'ya Mehmetçik darbesi! MSB duyurdu: Saldırı hazırlığındaki teröristlere operasyon PKK'ya Mehmetçik darbesi! MSB duyurdu: Saldırı hazırlığındaki teröristlere operasyon Haberi Görüntüle

12 PKK'LI BİNANIN CAMLARINI KIRMAYA ÇALIŞTI

Dün gece Hannover'de PKK'ya destek yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşün ardından 12 PKK yandaşı, Hannover Başkonsolosluğuna gelerek sert cisimlerle binanın camlarını kırmaya çalıştı. Saldırganlar, Başkonsolosluğun ana giriş bölümündeki camı çatlattıktan sonra hızlıca olay yerinden kaçtı.

Son dakika: PKK'nın Son dakika: PKK'nın "Paris kuzey gençlik kolu sorumlusu" yakalandı Haberi Görüntüle

''GÜVENLİKLER ARTIRILSIN''

Hannover Başkonsolosu Özge Gül Kaya, alçak saldırı sonrası Alman makamlarından hem Başkonsolosluk hem de Türk sivil toplum kuruluşlarına ait mekanlarda güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi.

Öte yandan, Hamburg'da da dün gece PKK yandaşlarının polis eşliğinde, Belçika'daki terör örgütü sempatizanlarına destek yürüyüşü düzenledikleri belirtildi.

Şevket Çoruh Arka Sokaklar'da oynayacak mı? Şevket Çoruh tekrardan Arka Sokaklar'da mı? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'da oynayacak mı? Şevket Çoruh tekrardan Arka... Haberi Görüntüle

GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi ile Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu'na yapılan saldırıyla ilgili bir görüşme gerçekleştirildi.

İhaleye fesat karıştırmaktan soruşturma açılmıştı! Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı dava da yeni gelişme! İhaleye fesat karıştırmaktan soruşturma açılmıştı! Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı dava da... Haberi Görüntüle

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA: EYLEMLERE İZİN VERMEYİN

Dışişleri Bakanlığı, PKK yandaşlarının Hannover’de Türk konsolosluğuna yönelik saldırı hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''Köşeye sıkışmış olan terör örgütü PKK’nın Avrupa’daki Türk toplumunu huzursuz etmeye dönük eylemlerinin arttığı görülmektedir. İlgili ülkelerden beklentimiz, terör örgütü destekçilerinin eylemlerine izin verilmemesi ve saldırganların bir an önce adalet önüne getirilmesidir"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading