Yandex Metrica

Ali Erbaş duyurdu! Kur'an-ı Kerim'in yakıldığı yerde Kuran-ı Kerim okunacak

Ali Erbaş duyurdu! Kur'an-ı Kerim'in yakıldığı yerde Kuran-ı Kerim okunacak

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde yapılan Kur'an-ı Kerim provokasyonuyla ilgili açıklamada bulundu. Erbaş, saldırının yapıldığı yerde Kur'an-ı Kerim okunacağını ve İsveççe meallerinin verileceğini söyledi.

Gündem

06.03.2024, 09:41

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı programda  İsveç'in başkenti Stockholm'deki Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e saygı programı yapılacağını ifade etti. 

TRT Haber canlı yayınında açıklamalarda bulunan Erbaş, Stockholm'deki büyükelçilik önünde Kuran-ı Kerim yakılması olayı hakkında, "Kabul edilebilir bir şey değil. Şiddetle kınıyoruz. Kutsal bir kitaba yapılan her saldırı bizi yaralıyor. Hele ki devlet izni ile yapılması asla kabul edilemez. Gösterdiğimiz tepki az bile" dedi. 

Türkiye'den Yemen açıklaması! Taraflara 'barış ve istikrar' çağrısı Türkiye'den Yemen açıklaması! Taraflara 'barış ve istikrar' çağrısı Haberi Görüntüle

"KURAN'A OLAN SAYGIMIZI ORTAYA KOMUŞ OLACAĞIZ"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Yarın Türk Büyükelçiliği'nin önünde, Kur'an-ı Kerim'e hadsiz saldırının yapıldığı yerde Kuran-ı Kerim'e saygı programı yapılacak. Belirlemiş olduğumuz bir hocamız Kur'an-ı Kerim okuyacak. Okumuş olduğu ayetlerin Türkçe ve İsveççe, belki İngilizce mealleri verilecek. Bir açıklama yapılacak. Bu açıklama ile Kur'an'a olan saygımızı ortaya koymuş olacağız." dedi. 

MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyinde 9 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyinde 9 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

"ŞERLERİ HAYRA DÖNÜŞTÜRMEK BİZİM İŞİMİZ"

"Sizin için şer beklediğiniz bazı şeylerde Allah hayır yaratabilir." ayetini hatırlatan Diyenet İşleri Başkanı sözlerine şu şekilde devam etti; 

"Bunu biz hayra dönüştürmeliyiz. Şer olarak ortaya çıktı. Bunu kabul etmek mümkün olmadığına göre bu bir kötülüktür. Bu kötülükleri ortadan kaldırmak, şerleri hayra dönüştürmek de bizim işimizdir. Dolayısıyla Müslümanlar olarak her zaman kitabımızı okuma, anlama, yaşama, savunma, saygı gösterme noktasında her zaman teyakkuz halinde olmalıyız. Çocuklarımıza, gençlerimize bu ruhu yerleştirmek durumundayız."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading