Yandex Metrica

Ali Babacan'ın 'Suriyeli' sözleri CHP tabanını çıldırttı! Sosyal medyada öfke seli oluştu

Son dakika haberi... Deva Partisi Genel Başkanı Babacan, "Suriyelileri ülkelerine zorla göndermek uluslararası hukuka aykırıdır" deyince CHP tabanını küplere bindirdi.

Gündem

23.01.2024, 18:59

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan hem bazı CHP'lileri hem de Zafer Partisi'ni hedef alarak "Suriyelileri ülkelerine zorla göndermek uluslararası hukuka aykırıdır" dedi. Türkiye'ye sığınmış Suriyelileri zorla otobüslere doldurarak yurtdışına çıkarıp orada bırakmanın kanun dışı olacağını söyleyen Babacan, "Türkiye'de göçmen karşıtlığı büyüyor. Bir parti çıkıp sadece ve sadece dese ki, 'ben geleceğim ve ilk gün yapacağım iş Suriyelileri defetmek, hepsini evlerine göndermek, otobüslere doldurup sınır ötesine bırakmak' dese bayağı oy alabilir şu an. Peki yapabilir mi? Bu mümkün değil" ifadelerini kullandı. 

Fenerbahçe Lugano'ya elenirse ne olur? Avrupa Ligi'ne katılır mı? Fenerbahçe Lugano'ya elenirse ne olur? Avrupa Ligi'ne katılır mı? Haberi Görüntüle

KAMERALAR ÖNÜNDE KOVABİLECEKLER Mİ?

'Suriyelileri kovalım' diyenleri hayal kurmaya davet eden Babacan, bu ifadeyi kullananların kameralar önünde mültecileri zorla otobüse bindirip onları iradeleri dışında Türkiye'den kovmaya cesaret edemeyeceklerini dile getirdi. 

Babacan'ın bu sözleri sosyal medyada özellikle CHP tabanının tepkisine yol açtı. Babacan'ın Millet İttifakı bileşeni olarak işbirliği yaptığı CHP'de genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyelilerin mutlaka ülkelerine gönderilmesi gerektiğini dile getirmişti. 

Kritik uyarı! Kişisel verileriniz güvende mi? Microsoft çöktü: Banka hesaplarının şifresini değiştirmek gerekiyor mu? Kritik uyarı! Kişisel verileriniz güvende mi? Microsoft çöktü: Banka hesaplarının... Haberi Görüntüle

İŞTE O İFADELERDEN BAZILARI

"Safını belli etti", "Babacan içini dışını sonunda açığa vurdu", "Anlaşılan tek çare Ümit Özdağ", "Babacan fabrika ayarlarına dönmeye başlamış", "Aynı b... laciverdi", "Siyasal İslamcı olduğunu bir kez daha kanıtladı", "Hâlâ Babacan gibilerinden medet uman muhaliflere selam olsun! Suriyeliler bu ülkeden gidecek", "Saçma sapan bir açıklama", "Kılıçdaroğlu ve Akşener şu herif ve küçük enişteyi yanlarında tutarak kazandıklarının iki katını kaybediyorlar" şeklinde yorumların gırla gittiği çeşitli mecralarda CHP tabanı, Ali Babacan'a yoğun tepki gösterdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading