Yandex Metrica

Ali Babacan'dan adaylık sinyali: Altılı masa beni desteklerse seçilebilirim

Ali Babacan'dan adaylık sinyali: Altılı masa beni desteklerse seçilebilirim

Diyarbakır'da konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan adaylık çıkışı geldi. Babacan, "6'lı masa beni aday olarak desteklerse hem seçilebilirim hem de en iyi şekilde yaparım." diyerek adaylık sinyali verdi.

Gündem

23.01.2024, 20:16

Siyasette erken seçim tartışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde toplanan AK Parti MYK'da erken seçim konusu ele alınırken 30 Nisan ya da 14 Mayıs tarihi üzerinde duruldu. Konuya ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ben bir tarih açıklamadım. Kamuoyunda ne görüşülür, ne konuşulursa hepsi bizim gündemimize girer. Çünkü biz istikametimizi kamuoyunda konuşulanlardan alıyoruz." dedi.

Belli aralıklarla bir araya gelen altılı masada her kafadan farklı sesler çıkmaya başladı. Kılıçdaroğlu'nun adaylına sıcak bakmayan Meral Akşener'in gönlünde Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş var. Kılıçdaroğlu, ise aday olmak için can atıyor. Temel Karamollaoğlu ise Mansur Yavaş ya da İmamoğlu'nun aday olması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her iki ismi buldozer gibi ezip geçeceğini ifade etmişti.

İbrahim Tatlıses kalp ameliyatı mı olacak? İbrahim Tatlıses'in ameliyatı ne zaman? İbrahim Tatlıses kalp ameliyatı mı olacak? İbrahim Tatlıses'in ameliyatı ne... Haberi Görüntüle

''HER TÜRLÜ SEÇENEĞE AÇIĞIZ''

Yaşanan bu gelişmelerin ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan da adaylık çıkışı geldi. Diyarbakır'da konuşan Babacan, "Masa dışından uygun isimler gündeme gelirse yine 6 parti kabul ederse masa dışından da olabilir. Bugün itibarıyla her türlü seçeneğe açığız" dedi.

Ömer Çelik'ten 'sokak köpekleri' düzenlemesiyle ilgili açıklama: Katliam yasası değil! Ömer Çelik'ten 'sokak köpekleri' düzenlemesiyle ilgili açıklama: Katliam yasası değil! Haberi Görüntüle

''ALTILI MASA DESTEKLERSE HEM SEÇİLEBİLİRİM HEM DE EN İYİ ŞEKİLDE YAPARIM''

Diyarbakır'da adaylık sinyali veren Babacan, "Tabi ki 6'lı masa beni aday olarak desteklerse hem seçilebilirim hem de en iyi şekilde yaparım. Bu, 6'lı masanın mutabakatıyla olacak bir konudur. Başka partilerin başka önerileri de olabilir, her parti farklı isimlerle gelebilir, bunları konuşa konuşa çözeriz. 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. cumhurbaşkanı olacaktır." ifadesini kullandı.

12500 TL emekli maaşı bu ay yatar mı? Zamlı emekli maaşı Temmuz'da yatacak mı? 12500 TL emekli maaşı bu ay yatar mı? Zamlı emekli... Haberi Görüntüle

''ÜLKE BİR AN ÖNCE SEÇİMİN GELMESİNİ İSTİYOR''

"Artık seçimin vakti geldi.'' diyen Babacan, ''Bundan sonra yapılacak seçimi çok böyle erken seçim diye adlandırmak doğru değil, zaten 5 yıllık bir sürenin gelmişiz son 3-4 ayına. Biz hazırız ama daha önemlisi de Türkiye hazır seçim için. Bir an önce ülkemiz bu seçimin gelmesini istiyor, ne kadar erken olursa o kadar iyi. Bu sıkıntıların çözülmesi için, sorunlara çözüm üretebilmek için, ülkenin içinde bulunduğu derin adalet, özgürlük ve refah sorununun aşılabilmesi için bir iktidar değişikliği şart. Meşru demokratik siyasetle sorunlarımızı çözeceğiz. Umarız ki ilk seçimde ülkemiz bu sıkıntılardan hızlı bir şekilde kurtulacağı bir dönemi yakalar ve arzu ettiğimiz, görmek istediğimiz özgür ve zengin Türkiye'ye doğru hep birlikte yola çıkarız." şeklinde konuştu.

Hatırlanacağı gibi Ali Babacan, dün akşam Habertük'te katıldığı televizyon programında "Altılı masa mutabakata varırsa, en iyi şekilde ben yaparım, sorun yok." demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading