Yandex Metrica

AK Parti'den UAD'nin İsrail kararına ilişkin açıklama: 'Derhal yerine getirilmeli'

AK Parti'den UAD'nin İsrail kararına ilişkin açıklama: 'Derhal yerine getirilmeli'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) İsrail'in Gazze'deki saldırılarını derhal durdurmasına hükmettiği ihtiyati tedbir kararının önemine vurgu yaparak kararın derhal uygulanması çağrısında bulundu. 

Gündem

24.05.2024, 21:25

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) İsrail'in Gazze'deki saldırılarını durdurmasına yönelik kararının uygulanması için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini söyledi.  

UAD'nin kararına ilişkin açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kararın derhal yerine getirilmesi çağrısı yaptı. 

İsrail'in Gazze Şeridi'nde Refah'a yönelik vahşi saldırılarını sonlandırmasına ve Refah Sınır Kapısı'nın insani yardımlara açılmasına ilişkin alınan kararın hayati ve önemli olduğunu vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO'ya Gazze uyarısı: İsrail ile ilişkisini sürdüremez Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO'ya Gazze uyarısı: İsrail ile ilişkisini sürdüremez Haberi Görüntüle

ULUSLARARASI TOPLUMA GAZZE ÇAĞRISI

UAD kararının kurallara dayalı dünya düzeni iddiasında bulunan ülkeler için bir samimiyet testi olduğunu belirten Çelik, "Uluslararası toplum, İsrail'in bu kararın gereğini derhal yerine getirmesini sağlamalıdır. Bu kararın sahaya nasıl yansıyacağı, kurallara dayalı bir dünya düzeni iddiasında bulunan devletler için bir samimiyet testi olacaktır. Uluslararası toplumun, Uluslararası Adalet Divanı kararının arkasında durması ve kararın takipçisi olması gerekmektedir." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze için yaptığı çağrılara işaret eden Çelik, Erdoğan'ın çağrılarının hem insani hem de siyasi olarak tüm insanlığa yönelik olduğunu kaydetti. Çelik, açıklamasında "Bu çağrılar, bugün insanlık değerlerini korumak için kurulan tüm kurumlar ve uluslararası mahkemeler tarafından da karar olarak açıklanmaktadır. İnsanlık değerlerini korumak için bu kurumları ve mahkemeleri kuranların, söz konusu Gazze olunca bu kurumları dikkate almamaları kabul edilemez." ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading