Yandex Metrica

AK Parti'den seçim kararı: Masaya 3 ayrı sandık konulacak

AK Parti'den seçim kararı: Masaya 3 ayrı sandık konulacak

Başörtüsü ve ailenin tanımı hakkında Anayasada yapılması planlanan değişiklikler Meclis'te 3'te 2 çoğunlukla kabul edilse bile halkoylamasına sunulacak. AK Parti MYK toplantısında ele alınan teklif kesinlik kazanırsa 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde vatandaşın önüne 3 sandık konulacak.

Gündem

23.01.2024, 20:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'başörtüsüne anayasal güvence' ve 'aile tanımını netleştirme' teklifi referanduma götürülebilir. TBMM Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmelerin ardından tasarı Meclis Genel Kurulu gündemine alınacak. Kadınların giyim kuşamının yaşamın her alanında serbest olmasını sağlayan düzenleme hayata geçerse başörtüsü bundan böyle hiçbir şekilde yasaklanamayacak. 

Düzenlemeler Meclis'te 3'te 2 çoğunluk olan 400 ve üzeri oyla kabul edilse bile 'toplumsal meşruiyet' için halkoylamasına götürülebilir. Konu, önceki gün yapılan AK Parti MYK toplantısında görüşüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan MYK'da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bir sunum yaptı. 

Bozdağ'ın sunumuna göre başörtüsü konusunda Anayasanın 24. maddesi şöyle olacak:

"Kadınlar başlarını örtmesi veya açması nedeniyle ayrımcılığa tabi tutulamaz. Kadınların başlarının ve boyunlarının açık veya örtülü olması çalışma hayatında, kamu hizmetlerinde görev almalarında, eğitim-öğretim hayatında, özel alanda, mal ve hizmet alımında ve seçme ve seçilme haklarında ayrımcılığa neden olamaz."

Anayasa 41. maddede "Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır" şeklindeki tanım ise LGBT sapkınlığının istismarına karşı değiştiriliyor. Yeni cümle şöyle olacak: "Aile kadın ve erkekten oluşur. Eşitliğe dayanır."

AK Parti yönetimi, bu düzenlemeler Meclis'te referanduma gerek kalmaksızın kabul edilse bile anayasa değişikliğini referanduma götürmekten yana. İddiaya göre 2023 haziran ayında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri sırasında halkın önüne üçüncü bir sandık konulacak ve sözkonusu anayasa değişikliği konusunda onay istenecek. 

MYK toplantısında görüşülen bu teklife Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olumlu baktığı belirtiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading