Yandex Metrica

AK Parti'den CHP'nin para sayma görüntülerini 'bağış' iddiaları ile savunmasına tepki: Yalanınız batsın

AK Parti'den CHP'nin para sayma görüntülerini 'bağış' iddiaları ile savunmasına tepki: Yalanınız batsın

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'kasası' olarak bilinen Fatih Keleş'in bir avukatlık bürosunda bavullar dolusu parayı saydığı sıradaki görüntülere ilişkin savunmasına AK Parti'den tepki geldi. 

Gündem

15.04.2024, 17:45

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Ali Özkaya, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'kasası' olarak bilinen Fatih Keleş'in bir avukatlık bürosunda bavullar dolusu parayı saydığı sıradaki görüntülere ilişkin savunmasına tepki gösterdi. 

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminden beri kasası olarak bilinen Fatih Keleş'in bir avukatlık bürosunda bavullar dolusu deste deste paraları taşırken ve sayarken görüntüleri ortaya çıkmıştı. Fatih Keleş'in görüntülerini sosyal medyada servis eden eski CHP Muş Gençlik Kolları Başkanı Erkan Çakır, söz konusu paraların ihale verilen müteahhitlerden geldiğini öne sürmüştü.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dendias'a tepki Miçotakis'e uyarı Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dendias'a tepki Miçotakis'e... Haberi Görüntüle

BAŞSAVCILIK HAREKETE GEÇTİ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da soruşturma başlatıldığı duyuruldu. 

Yapılan açıklamada, 'Bazı sosyal medya hesaplarında "Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı.' Şeklindeki paylaşım ile birlikte paylaşılan ve içeriğinde bir çantadan çıkarılan para destelerinin sayıldığı video görüntüleri ile ilgili olarak maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespiti açısından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından resen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Bakan Yumaklı: Tüm yurtta 48 yangınla mücadele edildi Ege ve Akdeniz'de alarmdayız Bakan Yumaklı: Tüm yurtta 48 yangınla mücadele edildi Ege ve... Haberi Görüntüle

CHP'DEN İLGİNÇ SAVUNMA: BİNA ALDIK

CHP İstanbul İl Başkanlığı ise görüntülerin il binasının satın alınmasıyla ilgili olduğunu öne sürdü. Partiden yapılan açıklamada, "Söz konusu görüntüler şu an Sarıyer ilçesi sınırlarındaki CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının 2019 yılında satın alınmasıyla ilgilidir. Açıklamada sunulan evrak da bunun kanıtıdır." ifadeleri yer aldı.

İsmail Kartal kalp krizi mi geçirdi? Sağlık durumu nasıl? İsmail Kartal kalp krizi mi geçirdi? Sağlık durumu nasıl? Haberi Görüntüle

AK PARTİ'DEN CHP'YE TEPKİ: YALANINIZ BATSIN

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Ali Özkaya, "2820 sayılı SPK’nun 66/2.maddesi gereğince 2019 yılında YDO ile artırılmış haliyle bir kişinin siyasi partiye yapacağı bağışın en üst sınırı 54.566,27 TL’dir. Bu miktarın üstü bağış yasaktır. Hay yalanınız batsın; sizin içinizde hiç mi Siyasi Partiler Kanunu bilen hukukçu ve mali müşavir yok." tepkisini gösterdi.

Son dakika.. AFAD duyurdu: Bursa'da deprem meydana geldi Son dakika.. AFAD duyurdu: Bursa'da deprem meydana geldi Haberi Görüntüle

"KANUNA AYKIRI BAĞIŞTA BULUNAN KİŞİ VE BAĞIŞI KABUL EDEN PARTİ YETKİLİSİNE YAPTIRIM"

"Bağışlar mutlaka onaylanmış makbuz mukabilinde olur." diyen Özkaya, "Yine aynı Kanunun 116/1.maddesi gereğince Kanuna aykırı bağışta bulunan kişi ve bağışı kabul eden parti yetkilisi 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılır. Bu durumda söylediğiniz miktarlar için böyle A4 kağıda çiziktirilmiş müsveddeler değil, doğru dürüst onaylı makbuzlar ve banka dekontları sunmanız gerekiyor, aksi halde ilgili herkes yasal olarak sorumlu olacaktır…" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

4

0

1

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading