AK Parti'den Filistin açıklaması: Gazze'nin sesi Recep Tayyip Erdoğan'dır

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası arenada Gazze meselesini en öncelikli gündem haline getirdiğini söyledi. Ala, “Birleşmiş Milletler’den ikili görüşmelere kadar her platformda Gazze’nin sesi Erdoğan’dır. Bu, milletimizin ona verdiği güçle mümkün olmuştur” ifadelerini kullandı.
AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığı, parti genel merkezinde “Uluslararası Düzenin Krizi: Gazze, Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları” başlıklı bir panel düzenledi. Programa, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve Ankara Milletvekili Fuat Oktay katıldı.
Genel Başkan Vekili Efkan Ala, konuşmasında Gazze’de yaşananların bir savaş değil, açıkça soykırım ve insanlığa karşı suç olduğunu vurguladı. Ala, “Gazze’de ölen insanlığın vicdanıdır. Vicdan sahibi herkes bu vahşete isyan ediyor ama dünya yönetimleri sessiz. Ekonomik olarak gelişmiş görünen ülkeler, medeniyet açısından çöküşün en dibinde. Bu, yeni bir çağın habercisidir” ifadelerini kullandı.

“GAZZE’NİN SESİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası arenada Gazze meselesini sürekli gündemde tuttuğunu belirten Ala, “Birleşmiş Milletler’den ikili temaslara kadar her platformda Gazze’nin sesi Erdoğan’dır. Bu, milletimizin ona verdiği güçle mümkün olmuştur” dedi.
“TARİH AFFETSE, İNSANLIK AFFETMEZ”
İsrail’in kendi sonunu hazırladığını söyleyen Ala, “Bu coğrafyada güç elde edenler vicdanını kaybetmemeli. İsrail öyle şeyler yapıyor ki, o güç affetse tarih affetmez; tarih affetse insanlık affetmez. İnsanlığın bütün değerlerini Gazze’de gömüyorlar. Bu zulmün kârı yok. Biz milletimizin bize verdiği güçle elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz, gerekirse daha fazlasını da yapacağız” diye konuştu.
“ONE MINUTE ÇIKIŞI BU ZULMÜN HABERCİSİYDİ”
Ala, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Davos’taki “One minute” çıkışına da değinerek, “O zaman dünya ‘dur’ deseydi, bugün bu kadar zulüm yaşanmazdı. Filistin’i tanımaya başlayan ülkeler, artık Siyonizm’in kendilerini de kullandığını fark etti. Türkiye en başından beri iki devletli çözümün tek çıkış yolu olduğunu savundu” ifadelerini kullandı.

“GELECEĞİ KURACAK OLAN MAZLUMLARDIR”
Ala, tarihsel perspektife dikkat çekerek, “Zulüm hiçbir zaman kalıcı olmamıştır. Mazlumlar bedel öder ama sonunda geleceği onlar kurar” dedi.
“İSRAİL PLANLI BİR ŞEKİLDE İNSANLARI AÇLIĞA MAHKÛM EDİYOR”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın ise Gazze’de yaşananların “çok açık bir soykırım” olduğunu belirtti. “İsrail, Gazze’yi kuşatarak insanları açlıktan kırılacak hale getirdi. Bu, planlı bir insanlık suçudur” diyen Yalçın, İsrail’in sadece Gazze değil, tüm bölgeyi tehdit eden bir saldırganlık anlayışı içinde olduğunu vurguladı.
“SALDIRGANLIK SADECE GAZZE’YLE SINIRLI DEĞİL”
Yalçın, “Bugün Gazze, yarın Batı Şeria, sonra Suriye, Ürdün, hatta Türkiye bile hedef olabilir. İsrail’in yayılmacı zihniyeti sınır tanımıyor. Bu nedenle meseleyi tüm boyutlarıyla ele almak zorundayız” ifadelerini kullandı.
Berşan Taşkaya
7 Ekim 2025
Benzer Haberler

Son dakika... Balıkesir'de F-16 düştü: Bir pilot şehit oldu

Bilal Erdoğan, İstanbul'daki ramazan etkinlik alanını ziyaret etti: 'Cumhurbaşkanımız hem Türkiye hem de dünya için örnek bir lider'

Yarın İstanbul'da okullar tatil mi? 25 Şubat İstanbul okullara yağmur tatili var mı?

Diyarbakır'da katliam gibi kaza! 5 ölü 2 yaralı

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye hiç olmadığı kadar güçlüdür'
