Yandex Metrica

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani kimdir? Eşref Gani nerede ve kaç yaşında?

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani kimdir? Eşref Gani nerede ve kaç yaşında?

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani kimdir? Eşref Gani nerede ve kaç yaşında? Eşref Gani’nin hayatı ve biyografisi.

Gündem

09.03.2024, 18:01

Taliban’ın Afganistan’ı ele geçirmesiyle birlikte ülkeyi terk eden Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin hayatına dair ayrıntılar herkes tarafından merak edilmektedir. Peki Eşref Gani kimdir? Nerede ve kaç yaşında? 

İşte Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin hayatı hakkında merak edilen ayrıntılar... 

23 Nisan Bahçelievler İlyas Yalçıntaş konseri ne zaman, saat kaçta? İlyas Yalçıntaş konseri ücretsiz mi? 23 Nisan Bahçelievler İlyas Yalçıntaş konseri ne zaman, saat kaçta?... Haberi Görüntüle

EŞREF GANİ KİMDİR? 

12 Şubat 1949 tarihinde Afganistan’ın Logar şehrinde dünyaya gelen Eşref Gani, ilk ve ortaöğrenimlerini Afganistan’ın Kabil şehrinde tamamlamıştır. Ekonomist ve Antropolog olan Gani, lisans eğitimini Lübnan’da Beyrut Amerikan Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra akademik kariyerine New York Columbia Üniversitesi’nde devam etmiş ve “Kültürel Antropoloji” alanında yazdığı "Üretilen ve Tesellüt: Afganistan 1901-1747" isimli teziyle de doktora unvanıyla mezun olmuştur. 

1983 yılında mezun olduktan sonra öğretim elemanı olarak California Üniversitesi’nden davet alan Eşref Gani, 1983-1991 yılları arasında ise Amerika Johns Hopkins Üniversitesi’nde eğitim vermiştir. 

Gani, aynı dönemde uzman olarak BBC’nin Peştuca ve Farsça radyo yayınlarına da katılmıştır.  

1991 yılında Dünya Bankası’nda bir antropolog olarak çalışmaya başlayan Eşref Gani, ayrıca Dünya Bankası’nın Güneydoğu Asya, Doğu Asya, Çin, Rusya ve Hindistan’daki programlarına katılmış ve 2001 yılında gerçekleşen 11 Eylül saldırısı sonrasında ise bu görevinden ayrılmıştır. 

Eşref_Gani_kimdir

Aynı yılı Afganistan'a geri dönen Eşref Gani, 2002 yılında dönemin Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'in danışmanlığı, Maliye Bakanlığı ve Uluslararası Yardım Başkoordinatörlüğü görevlerinde bulunmuştur. 

Daha sonra Kabil Üniversitesi’ne rektör olarak seçilen Gani, 2009 yılında ise Afganistan Devlet Başkanlığı seçimlerine katılarak 4. sırada yer almış ve 1 Eylül 2014 tarihinde gerçekleşen seçimlerde ise Afganistan’ın Cumhurbaşkanı seçilmiştir. 

2021 yılının Ağustos ayına kadar Devlet Başkanlığı görevini yürüten Eşref Gani, Taliban’ın Afganistan’ın başkenti Kabil’e girmesiyle 15 ağustos 2021 tarihinde görevini bırakarak ülkeyi terk etmiştir. 

TUS ÖSYM 1. Dönem sonuçları nereden, nasıl öğrenilir 2024? TUS sonuçları belli oldu mu? TUS ÖSYM 1. Dönem sonuçları nereden, nasıl öğrenilir 2024? TUS... Haberi Görüntüle

EŞREF GANİ NEREDE? 

Eşref Gani, Afganistan’dan ayrılması sonrasında sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile, ailesiyle beraber Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) olduğunu açıklamıştır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading