Yandex Metrica

AFAD sahadaki durumu uydu teknolojisiyle takip ediyor

AFAD sahadaki durumu uydu teknolojisiyle takip ediyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Bilgi Sistemleri ve Haberleşme Dairesi Başkanı Nihan Karacameydan İncemehmetoğlu, deprem bölgesindeki 10 bin 500 iş makinasını uydu üzerinden takip ederek ihtiyaç bulunan yere yönlendirdiklerini söyledi.

Gündem

23.01.2024, 22:18

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Bilgi Sistemleri ve Haberleşme Dairesi Başkanı Nihan Karacameydan İncemehmetoğlu, AFAD'da düzenlediği basın toplantısında, Afet Yönetim Merkezinde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Veliler isyanda: Özel okullardaki kitap ücretleri dudak uçuklattı Veliler isyanda: Özel okullardaki kitap ücretleri dudak uçuklattı Haberi Görüntüle

TİCARİ UYDU GÖRÜNTÜLERİNİ TEMİN ETTİK

Afeti takip ederken kullanılan teknolojiler hakkında da bilgi veren İncemehmetoğlu, afet bölgesini anlık olarak görüntülü izleme imkanına sahip olduklarını söyledi.

İncemehmetoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ekranlarda özellikle Emniyet Genel Müdürlüğü, Genelkurmay Başkanlığı ve Orman Genel Müdürlüğümüzün insansız hava araçlarından alınan görüntüler var. Bu görüntüler, koordinat bilgisi de içeriyor. Haritalar üzerinde hasar bilgileri, yıkık binaların bilgileri gösteriliyor. Bunlar üzerinden ekipler yönlendiriliyor. Farklı uydu platformlarını da afetin ilk dakikalarından itibaren kullandık. Tüm ticari uydu görüntülerini temin ettik. Uydu görüntüleri üzerinden şehir merkezlerinde, ilçe ve köy merkezlerinde hasar analizleri gerçekleştirdik. Bu analiz sonuçlarını yine ekranlardan takip ediyoruz. Analizler kullanılarak şu anda sahada olan ekipler, hasar tespit edilen binaların bulunduğu noktalara yönlendiriliyor.

Olası İstanbul depremi ne zaman? Naci Görür'den kıyamet senaryosu: Felaket olur Olası İstanbul depremi ne zaman? Naci Görür'den kıyamet senaryosu: Felaket... Haberi Görüntüle

İŞ MAKİNELERİ DE TAKİP EDİLİYOR

Arama kurtarma ekiplerinin sahadaki konumlarını da takip etme imkanına sahip olduklarını bildiren İncemehmetoğlu, "Uluslararası olanlar dahil hangi ekip nerede, çalışma nerede başlamış, nerede bitmiş, takip yeteneğine sahibiz." dedi.

Sahadaki iş makinelerini takip ettiklerini belirten İncemehmetoğlu, tüm illerde belediye ve il özel idareleriyle araç takip sistemi entegrasyonu yaptıklarını, böylece sahada özel sektöre ait iş makineleri dahil tüm araçları takip imkanı bulduklarını belirtti.

İncemehmetoğlu, "Şu an deprem bölgesinde 10 bin 500 iş makinesi var. Bunları uydu üzerinden takip ederek ihtiyaç bulunan yere yönlendiriyoruz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading