Yandex Metrica

Adalet Bakanı Tunç'tan yeni anayasa mesajı: 'Darbecilerin yaptığı bir anayasayla yürüyemeyiz'

Adalet Bakanı Tunç'tan yeni anayasa mesajı: 'Darbecilerin yaptığı bir anayasayla yürüyemeyiz'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasadaki darbeci ve vesayetçi ruhu ortadan kaldırmaya yönelik çok önemli reformları hayata geçirdiklerine dikkati çekerek "Şimdi de bununla yetinmiyoruz. Ülkemizi, Türkiye Yüzyılı'nın başında yeni bir anayasaya kavuşturmak zorundayız. Darbecilerin yaptığı bir anayasayla yürüyemeyiz. Türkiye Yüzyılı'nda daha demokratik, daha katılımcı, herkesin görüşlerinin alındığı, temel hak ve özgürlükleri öne alan, sivil, demokrat, katılımcı bir anayasayla yolumuza devam etmek istiyoruz." dedi.

Gündem

17.03.2024, 09:59

Darıca Dernekler Federasyonu tarafından Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde düzenlenen Batı Karadenizliler iftar programına katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'nin hak ve özgürlükler alanını da genişlettiklerini, demokrasiyi güçlendirdiklerini, adaletten ayrılmadıklarını, hukukun üstünlüğünü savunduklarını aktararak, hak arama hürriyetini daha da genişlettiklerini ifade etti. Bakan Tunç, anayasadaki darbeci ve vesayetçi ruhu ortadan kaldırmaya yönelik çok önemli reformları hayata geçirdiklerine dikkati çekerek şu ifadeleri kullandı: "Ülkemizi, Türkiye Yüzyılı'nın başında yeni bir anayasaya kavuşturmak zorundayız. Darbecilerin yaptığı bir anayasayla yürüyemeyiz. Türkiye Yüzyılı'nda daha demokratik, daha katılımcı, herkesin görüşlerinin alındığı, temel hak ve özgürlükleri öne alan, sivil, demokrat, katılımcı bir anayasayla yolumuza devam etmek istiyoruz. Bunun için de Türkiye Büyük Millet Meclisinde inşallah bir uzlaşma sağlanır ve Türkiye Yüzyılı'na başlarken, yeni ve demokratik anayasayla yolumuza devam ederiz."

Taksim Meydanı 1 Mayıs'ta açık mı, kapalı mı? Taksim'de 1 Mayıs'ta iş yerleri, mağazalar açık mı? Taksim Meydanı 1 Mayıs'ta açık mı, kapalı mı? Taksim'de 1... Haberi Görüntüle

"MİLLETİMİZİN DESTEĞİYLE AYAĞA KALKTIK"

Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Cumhurbaşkanı'mız, 2002'de Başbakan olduktan itibaren geçen 22 yıllık sürede önümüze konulan 17 sandıkta da milletimiz desteğini hep Türkiye'nin gelişmesinden, kalkınmasından, demokrasiden yana kullandı. 18. sandıkta da en doğru kararı vereceğine yürekten inanıyoruz, milletimize güveniyoruz. Bu 22 yıl boyunca ülkemizin hem demokratik kalkınmasını hem fiziki kalkınmasını sağlarken o vesayetçi ve darbeci anlayışın türlü türlü müdahaleleriyle karşı karşıya kaldığımızda hep milletimizin desteğiyle o karanlık günleri aşmayı başardık, bugünlere geldik.

Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek kelime etmedi Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek... Haberi Görüntüle

"BELEDİYE BAŞKANLARIYLA MİLLETVEKİLLERİ UYUMLU OLMALI"

Bugün itibarıyla inşallah Türkiye Yüzyılı'nın başında önümüze konulacak 18. sandıkta belediye başkanlarımızı seçeceğiz. Şehirlerimizi en güzel şekilde yönetecek, orada güzel projeleri hayata geçirerek, şehirlerimizin daha müreffeh hale gelebilmesi için çalışacak başkanlarımızı belirlerken aynı zamanda sandığa giderek demokrasiye de sahip çıkmış olacağız. Şu önemli; bir belediye başkanının ilinin milletvekilleriyle beraber aynı masanın etrafında toplanıp o şehir için proje üretmesi, o ürettiği projeleri milletvekiline, bakanına ulaştırması, aralarındaki uyum çok önemli. O nedenle o uyumun gerçekleştirildiği ilçelerde ve illerde başarının sağlandığını ve o illerin çok daha hızlı geliştiğini ve kalkındığını görüyoruz. Kocaeli'miz de bunlardan biri."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading