Yandex Metrica

DOLAR

32.51

%0.11 expand_less

EURO

34.96

%-0 expand_less

ALTIN

2441.00

%0.24 expand_less

BIST

9716.77

%-0 expand_less

BTC ($)

64519.62

%-0.4 expand_more

Adalet Bakan Bozdağ'dan vatandaşlara T.C. kimlik numarası uyarısı! 'Rızanıza bağlı'

Adalet Bakan Bozdağ'dan vatandaşlara T.C. kimlik numarası uyarısı! 'Rızanıza bağlı'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlenen programda vatandaşları 'TC kimlik numarası' konusunda uyardı. Bakan Bozdağ konuyla ilgili olarak, "Ya kanunda açıkça yazılı olacak ya da kişi açık rıza verecek. Sizin rızanız yoksa hiç kimse TC kimlik numaranızı da telefonunuzu da sizden alamaz. Diyelim bir AVM'ye gittiniz, TC kimlik numaranızı vermek zorunda değilsiniz" dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:18

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kişisel Verileri Koruma Kurumunca (KVKK) 28 Ocak Veri Koruma Günü dolayısıyla Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlenen programda açıklamalarda bulundu. Bakan Bozdağ, "Son dönemlerde özellikle sosyal medya, dijital mecralar kullanılmak suretiyle dolandırıcılık suçunun işlenmesinde ciddi derecede artışlar var. Neredeyse dosyalara baktığınızda her gün üstüne koyarak artıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Terörü öyle ya da böyle... Haberi Görüntüle

"EN BÜYÜK TEDBİRİ VATANDAŞLAR ALMALI"

Bakan Bozdağ, elbette devletin tedbir alacağının altını çizerek, "Ama en büyük tedbiri de biz vataşdaşlar alacak. Piyasa sahtekarlarla, dolandırıcılarla sosyal medya üzerinden vatandaşımızı çarpmak isteyenlerle elbette devlet hem yargısıyla hem güvenlik güçleriyle hem iletişim teknolojisiyle bütün boyutlarıyla mücadelesini yapıyor" ifadelerini kullandı.

MİT ve emniyetten ortak operasyon! PKK/KCK'nın sözde sorumlusu İstanbul'da yakalandı MİT ve emniyetten ortak operasyon! PKK/KCK'nın sözde sorumlusu İstanbul'da yakalandı Haberi Görüntüle

"VERMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ"

Bozdağ vatandaşlara T.C kimlik numarasıyla ilgili vatandaşlara şu uyarıda bulundu; 

 "Bir kişinin kişisel verisi iki şekilde alabilir kurumlar. Ya kanunda açıkça yazılı olacak ya da kişi açık rıza verecek. Sizin rızanız yoksa hiç kimse TC kimlik numaranızı da telefonunuzu da sizden alamaz. Ya da kanun açıkça yazmamışsa o zaman da alamaz. Kanun yazmışsa, diyelim ki eğitim kurumlarında vereceksiniz, askere gideceksiniz vereceksiniz. Kanunda yazıyor. Diyelim bir AVM'ye gittiniz, TC kimlik numaranızı vermek zorunda değilsiniz. Kanun 'ver' demiyor. Sizin rızanıza bağlı."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading