Yandex Metrica

ABD'ye firar eden yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında flaş gelişme! Bakan Tunç duyurdu

ABD'ye firar eden yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında flaş gelişme! Bakan Tunç duyurdu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ölümlü kaza sonrası yurt dışına firar eden ünlü yazar Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un ABD'den iadesi süreci hakkında konuştu. Bakan Tunç, ''İade talebinde bulunduk, iade dosyamızı ilettik ve geçiçi tutuklama evrakımız da gönderdik. Bugün cevabi yazı geldi. Bu cevabi yazıda istenen bazı belgeler var, tamamladık. Süreci takip ediyoruz" ifadelerini kullandı. Adalet Bakanlığı, kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C. ve annesi Eylem Tok'un iadesi için ABD'ye talepname hazırladı.

Gündem

23.03.2024, 20:46

1 Mart Cuma günü gece geç saatlerinde korkunç bir olay meydana geldi. Ünlü yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde lüks arabayla emniyet şeridinde arızalanan ATV aracını kontrol eden gruba çarptı. 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü, evli ve bir çocuk babası Oğuz Murat Acı isimli vatandaşın ölümüne neden oldu. Kazada 4 kişi de yaralandı. Ölümlü kaza sonrası Eylem Tok, oğluyla birlikte önce Mısır'a daha sonra da ABD'ye kaçtı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ehliyetsiz sürücü ile annesi hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına yönelik Adalet Bakanlığına yazı gönderdi.

Türkiye'nin günlerdir konuştuğu ölümlü kazanın yankıları devam ederken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yeni açıklama geldi. Adalet Bakanlığı, kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C. ve annesi Eylem Tok'un iadesi için ABD'ye talepname hazırladı.

Adana'da orman yangını! Havadan müdahale edilemiyor Adana'da orman yangını! Havadan müdahale edilemiyor Haberi Görüntüle

BAKAN TUNÇ: TALEPNAME BELGELERİNİ TAMAMLADIK

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, ''Soruşturma devam ediyor. ABD ile adli yardımlaşma kapsamında biz yazışmalarımızı gerçekleştirdik. İade talebinde bulunduk, iade dosyamızı ilettik ve geçiçi tutuklama evrakımız da gönderdik. Bugün cevabi yazı geldi.  Bu cevabi yazıda istenen bazı belgeler var, tamamladık. Süreci takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

DMM'den Bakan Fidan'a ilişkin iddialara yanıt: 'Asılsız iddialara itibar edilmemeli' DMM'den Bakan Fidan'a ilişkin iddialara yanıt: 'Asılsız iddialara itibar edilmemeli' Haberi Görüntüle

''2 GÖZALTI GERÇEKLEŞTİ''

''Hem diplomatik yollardan iadesini talep ediyoruz hem de interpol aracılığı ile bunlar gerçekleşiyor.'' diyen Bakan Tunç, ''Umut ediyoruz ki ABD iade talebimizi olumlu karşılasın ve buradaki yargılama devam etsin. Bu dosya kapsamında 2 gözaltı gerçekleşti. Olay yerine gelen ve sorasında havaalanına anne ve oğlunu bırakan kişi gözaltına alındı.'' ifadelerini kullandı.

Meteorolojiden o illere sarı kodlu uyarı! İstanbullular dikkat! Nem yüzde 100'e çıkacak! O saatlerde gerekmedikçe sokağa çıkılmamalı! Meteorolojiden o illere sarı kodlu uyarı! İstanbullular dikkat! Nem yüzde... Haberi Görüntüle

OLAYIN GEÇMİŞİ

Hatırlanacağı üzere Eyüpsultan'da seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışıldığı sırada aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmıştı. Kaza sonucu yaralanan O.M.A., İ.G., T.A., S.K. ve H.T'nin hastaneye kaldırılmıştı. Yaralılardan Oğuz Murat Acı yapılan müdahaleye rağmen hayata tutnanamdı ve yaşamını yitirmişti. T.A'nın ise hayati tehlikesinin bulunduğu bildirilmişti.

Türkiye'de yaşlı nüfus arttı, doğurganlık azaldı! Bakan Göktaş duyurdu: Gerekli önlemler alınacak! Türkiye'de yaşlı nüfus arttı, doğurganlık azaldı! Bakan Göktaş duyurdu: Gerekli... Haberi Görüntüle

ÖNCE MISIR'A SONRA ABD'YE

Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C'nin olay yerine gelen annesi yazar Eylem Tok'un aracıyla olay yerinden uzaklaşıp saat 02.00 sıralarında İstanbul Havalimanına gittikleri, 04.30 sıralarında da Mısır'a uçtukları tespit edilmişti. Anne ve oğlu, Mısır'ın ardından ABD'ye gitmişlerdi.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading