Abdullah Öcalan'la görüşmüşlerdi: DEM'li Buldan ve Önder'den yeni açıklama!

Abdullah Öcalan'la görüşmüşlerdi: DEM'li Buldan ve Önder'den yeni açıklama!

DEM Parti heyetinin İmralı'da terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmenin ardından alınan yeni kararı açıkladı. Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder tarafından yapılan açıklamada, "Sürecin hassasiyeti nedeniyle, belli bir olgunluğa ulaşana kadar basına bilgilendirme yapamayacağız. Bu karar bir şeyleri saklamak anlamına gelmiyor; aksine yürüteceğimiz görüşmelere saygının bir gereği" ifadelerine yer verildi. 

Türkiye'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı tarihi çağrıların ardından, yeni bir sürece girilirken, DEM Partili Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan’ın İmralı’da terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’la görüşmesi Türkiye gündeminde yakından takip edilmeye devam ediliyor. 

Görüşme sonrası kısa bir yazılı açıklama yapılırken, "Türk-Kürt kardeşliğini yeniden güçlendirmek tarihi bir sorumluluk olduğu kadar tüm halklar için de kader belirleyici bir önem ve aciliyet kazanmıştır" ifadeleri kullanılmıştı.

DEM Parti'den İmralı Açıklaması: Öcalan 'Adım Atmaya ve Çağrı Yapmaya  Hazırım' Dedi, TBMM'yi İşaret Etti

"ÖNCEKİ SÜREÇLERDEN ÇOK DAHA UMUTLUYUZ"

Süreçle ilgili olarak Önder ve Buldan cephesinden yeni bir açıklama yapılırken, mesele ‘belirli bir olgunluğa ulaşıncaya kadar’ basına bir bilgilendirme sunulmayacağı bildirildi. Açıklamada, “Ancak tek bir cümle kurmak gerekirse, önceki süreçlerden çok daha umutlu olduğumuzu söyleyebiliriz” denildi.

DEM Parti heyeti İmralı'da Öcalan ile görüştü - Son Dakika Türkiye  Haberleri | NTV Haber

"SÜREÇ BELLİ BİR OLGUNLUĞA ULAŞANA KADAR AÇIKLAMA YAPACAĞIZ"

Konuya ilişkin açıklamanın tamamında şunlar belirtildi:

Sürecin hassasiyeti nedeniyle, belli bir olgunluğa ulaşana kadar basına bilgilendirme yapamayacağız. Bu karar bir şeyleri saklamak anlamına gelmiyor; aksine yürüteceğimiz görüşmelere saygının bir gereği. Ancak tek bir cümle kurmak gerekirse, önceki süreçlerden çok daha umutlu olduğumuzu söyleyebiliriz. Yeni senede heyet olarak kapsamlı bir açıklama yapacağız.

Avatar
Zehra EVCİL