Yandex Metrica

Abdülhamid Han sondaj gemisi özellikleri nelerdir? Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han bugün yola çıktı!

Abdülhamid Han sondaj gemisi özellikleri nelerdir? Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han bugün yola çıktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han bugün görevine başladı. Doğu Akdeniz ile ilk görevine başlayan Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han özellikleri gündem oldu. Peki Abdülhamid Han sondaj gemisi özellikleri nelerdir? Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han bugün yola çıktı!

Gündem

23.01.2024, 19:39

Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han, bugün düzenlenen tören ile ilk görev yerine doğru yola çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı tören ile görevine başlayan Abdülhamid Han sondaj gemisi özellikleri gündemde yerini aldı. Peki Abdülhamid Han sondaj gemisi özellikleri nelerdir? Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han bugün yola çıktı!

Teknoloji çağına ayak uyduruluyor! Türkiye'nin ilk yapay zeka lisesi kuruluyor! Teknoloji çağına ayak uyduruluyor! Türkiye'nin ilk yapay zeka lisesi kuruluyor! Haberi Görüntüle

ABDÜLHAMİD HAN SONDAJ GEMİSİ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Teknik donanımı ve fiziki özellikleriyle hidrokarbon arayan filonun en büyüyü olan Abdülhamid Han, yedinci nesil olarak ifade ediliyor.

Gemi 238 metre uzunluğu, 42 metre genişliği ve çift güvenlik sistemiyle hidrokarbon arama çalışmalarında görevlendirilecek.

Gemi 12 bin 200 metrede sondaj yapabilme olanaklarına sahip. 200 mürettebat kapasiteli 9 katlı gemide helikopter pisti de bulunuyor. Geminin ilk görev yeri Doğu Akdeniz oldu.

Çift kule ile aktif konumlandırma sistemine sahip, 200 mürettebat kapasiteli gemi, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneğiyle denizde araştırma yürütülmesinde önemli rol oynayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading