Yandex Metrica

ABD'den skandal karar! Türk F-35'leri Yunanistan'a verilebilir

ABD'den skandal karar! Türk F-35'leri Yunanistan'a verilebilir

Yunanistan ordusuyla sık sık tatbikat yapan ABD'nin, Türkiye'nin satın aldığı F-35'lerin Atina'ya verilmesi için Senato'da oylama yapabileceği öğrenildi.

Gündem

25.04.2024, 14:42

ABD Savunma bütçesi paketinin Şükran Günü'nün ardından Senato'da oylanması bekleniyor. Ardından Parlamento ve Senato arasında müzakere olacak ve bu süreç içinde iki tasarı bir metinde birleşerek yasa haline gelecek. 

Tasarıya göre, ABD Kongresi, Yunanistan'ın Rus teçhizatına olan mevcut bağımlılığından kurtulmasına yardım etmenin ABD çıkarına olduğunu düşünüyor. 

ABD'nin Yunanistan'a yardım politikası dahilinde 2022-2026 yılları arasında 25 milyon dolarlık askeri yardım yapılması bekleniyor. 

13 adımlı Atina-Washington savunma işbirliğinin ise 7. maddesi dikkat çekiyor. Türkiye'nin satın aldığı F-35'leri içeren kısımda şu ifadeler kullanıldı: 

"ABD, F-35 savaş uçaklarının Yunanistan'a satışını, Türkiye'nin Rus S-400 sistemini satın alması nedeniyle programdan çıkarılması sonucu üretilen ancak Türkiye'ye teslim edilmeyen uçakları da içerecek şekilde desteklemelidir."

En son geçen hafta ortak tatbikat yapan iki ülke, Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstandinos Floros ve ABD Büyükelçisi Pyatt savaş gemisinde bir araya geldi. 

Gözaltına alınmıştı! Gaga Bulut olarak bilinen fenomenin ifadesi çıktı: Suç olduğunu bilmiyordum! Gözaltına alınmıştı! Gaga Bulut olarak bilinen fenomenin ifadesi çıktı: Suç... Haberi Görüntüle

EGE'NİN ORTASINA ABD ÜSSÜ 

Doğu Akdeniz'de köşeye sıkışan Yunanların imdadına ABD yetişirken, uçak gemisiyle çıkarma yaptığı Girit Adası'nda yeni bir üs kurmaya hazırlanıyor. 

Yunan Kathimerini gazetesine göre Girit Adası'ndaki Suda Üssü'ne yeni bir deniz üssü inşa edilecek. 

MEB'den öğretmenler için duyurdu! Başvuru tarihleri belli oldu MEB'den öğretmenler için duyurdu! Başvuru tarihleri belli oldu Haberi Görüntüle

ABD F-15'LERİ TÜRKİYE SINIRINDA 

Yunanistan geçen aylarda ABD'ye ait savaş uçaklarını Türkiye sınırında uçurarak büyük bir skandala imza atmıştı. Girit'ten havalanan F-15 jetleri, Türkiye'nin silahlandırılmasını istediği Kos, Rodos ve Midilli gibi adaların üzerinden uçmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading