Yandex Metrica

ABD Savcılığı: Soner Yalçın, Ayaslı aleyhine yazı için SBK'dan para aldı

ABD Savcılığı: Soner Yalçın, Ayaslı aleyhine yazı için SBK'dan para aldı

133 milyon dolar kara para aklayan Sezgin Baran Korkmaz hakkında ABD savcılığının iddianamesi: ODA TV sahibi Soner Yalçın, para karşılığı yazı yazıp Yalçın Ayaslı'yı FETÖ'cü gibi göstermek istedi.

Gündem

04.04.2024, 03:38

ABD iddianamesinde 133 milyon dolar kara para akladığı iddia edilen ve Avusturya'da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz, Türk medyasında her taşın altından çıkıyor. 2013 yılındaki Gezi eylemlerinden sonra CHP'nin Halk TV dışında yandaş bir kanal kurma planına destek vererek Artı 1 TV'nin hayata geçmesine katkı sağlayan Korkmaz, aradan geçen sürede basın, sanat ve siyaset dünyasında çok sayıda ismi kendisine bağladı. 

Onlardan birinin ODA TV'nin sahibi Soner Yalçın olduğu ortaya çıktı. ABD savcılığının Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki iddianamesine göre Soner Yalçın, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonraki süreçte Korkmaz'ın basındaki tetikçiliğini yaptı. İddianamade Soner Yalçın'ın, Bora Jet'in eski sahibi Yalçın Ayaslı'yı FETÖ'cü diye yaftalayıp şirketi Korkmaz'a satması için para karşılığı yazı yazdığı belirtiliyor.

Soner Yalçın, ABD'de yaşayan işadamı Yalçın Ayaslı'nın Bora Jet şirketine Sezgin Baran Korkmaz'ın çökmesi için para karşılığı yazılar yazdı. 

FETÖ'ye yönelik operasyonların yoğun biçimde devam ettiği günlerde Yalçın'ın Sözcü gazetesinde yazdığı bir yazı özellikle dikkat çekici. 23 Eylül 2016 tarihli 'Mücahit Arslan konuşsa keşke' başlığıyla yayınlanan yazıda Soner Yalçın, kripto FETÖ'cüleri ve gazeteci Haydar Meriç'in katillerinden firarî Faruk Bayındır'ı hatırlatarak konuyu Amerika-Türk Koalisyonu Başkanı Yalçın Ayaslı'ya getiriyor. Bayındır'ın Bora Jet'teki ortaklarından birinin Ayaslı olduğunu ileri süren Yalçın, "Hepsini biraraya getiren FETÖ müydü?" diye soruyor. 

ABD savcılığının Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki iddianamesinde Soner Yalçın'ın adı 60. sayfada geçiyor.

Hakkında hiçbir soruşturma bulunmayan Ayaslı'ya FETÖ'cü yaftasını yapıştırıp onu zor durumda bırakmak ve Bora Jet'teki hisselerini Sezgin Baran Korkmaz'a satmasını sağlamak için Soner Yalçın'ın 'para karşılığı' yazı yazdığı iddia ediliyor. İsrail aleyhine hiçbir haber yayınlamamasıyla ünlenen ODA TV sitesinin sahibi Soner Yalçın, hakkındaki iddialara yönelik henüz tatmin edici bir açıklama yapamadı. Soner Yalçın'ın, 2016'da Ayaslı'ya FETÖ yaftası yapıştırma karşılığında ne kadar para aldığı merak konusu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading