Yandex Metrica

ABD çekilse de çekilmese de operasyon başlayacak: Muhalifler cephe hattında!

ABD çekilse de çekilmese de operasyon başlayacak: Muhalifler cephe hattında!

Suriye'ye yönelik operasyon için geri sayım başladı. Binlerce Suriyeli muhalif savaşçı cephe hatlarına sevk edildi. ABD ise bölgedeki askerlerini geri çekmeyeceği mesajı veriyor.

Gündem

23.01.2024, 18:12

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK/YPG işgalindeki bölgelere harekât için yoğun intikalleri sürerken Suriyeli muhalifler başta Tel Temr ve Ayn İsa olmak üzere cephe hatlarına sevk edildi. Bir süre önce Suriye Milli Ordusu (SMO) bünyesinde oluşturulan Suriye Kurtuluş Cephesi üyeleri kafileler halinde harekete geçirildi. 

Türkiye destekli SMO'nun sözcüsü Yusuf Hamud, "Milli Ordu ve tüm birlikler İdlib'den Fırat'ın doğusuna kadar tüm sınır hatlarına konuşlanmış durumda" açıklaması yaptı. Hazırlık durumlarının en üst seviyede olduğunu belirten Hamud, "Tüm olasılıklar ve cepheler ihtimal dahilinde" dedi. 



Yoğunlukla Ayn İsa kuzeyindeki Tel Abyad'a gönderilen muhaliflerin, operasyon başladığında ilk hedefinin PKK/YPG işgalindeki Ayn el-Arab ile Ayn İsa olması bekleniyor. Günlerdir devam eden tank, obüs, zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı müdahale aracı sevkiyatında konvoylardan bir kısmının Rasulayn tarafına gitmesi dikkat çekti. Bu gelişme, Barış Pınarı Harekâtı ile terörden temizlenen hattı doğusunda da ilerleme olacağı şeklinde yorumlanıyor. Terörist yatağı haline gelel Tel Temr kasabası Rasulayn'ın hemen güneyinde bulunuyor. 

Kirli ittifak bir kez daha gün yüzüne çıktı! CHP'li başkan Abdullah Öcalan'ın  fotoğrafının altında toplantıya katıldı! Kirli ittifak bir kez daha gün yüzüne çıktı! CHP'li başkan... Haberi Görüntüle

ABD GERİ ÇEKİLMİYOR

Operasyon öncesi Suriye'deki Amerikan askerlerinin tavrı da merak konusu. Türkiye sınırında PKK/YPG terör örgütünü yıllardır eğitip donatan Pentagon'a bağlı Merkez Komutanlık (CENTCOM), Suriye'deki güçlerini geri çekmeyeceğine ilişkin işaretler veriyor. Bir süredir terör örgütü PKK elebaşlarına "Suriye'de sizi yalnız bırakmayacağız" mesajı veren ABD ordusu, yaklaşık 900 askeri Suriye'de bulundurmaya devam edecek. 

Al Jazeera'ya bilgi veren ABD kaynakları, "Afganistan ve Suriye iki farklı yer ve bu yüzden bu ülkelere yönelik politikamız çok çok farklı. Suriye’deki hedeflerimizin büyüklüğü ve doğası, müdahalemizin derinliği ve faaliyet gösterdiğimiz çevre tamamen farklı" ifadelerini kullandı. 

ABD askerlerinin Türkiye'nin harekât öncesi ileteceği son uyarıyla birlikte daha güneydeki korunaklı bölgelere intikal etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bundan önceki harekât ve bombardımanlar sırasında Amerikan askerleri PKK/YPG'li teröristlerin yanından ayrılarak güneye intikal etmiş ve TSK'nın vuruş menzilinin dışına çıkmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading