Yandex Metrica

ABD Bayraktar TB-2 ile yakından ilgileniyor! Mühimmat arayışına girdiler

ABD Bayraktar TB-2 ile yakından ilgileniyor! Mühimmat arayışına girdiler

Amerika'nın et etkin dergilerinden biri olan Forbes, ABD’nin Ukrayna’ya Bayraktar TB-2’lerde kullanılmak üzere, SİHA'ya uyarlanabilir akıllı Füze sistemleri vermeye hazırlandığını aktardı.

Gündem

23.01.2024, 19:06

Ukrayna’nın Savaş öncesinde satın aldığı Bayraktar TB-2'lerin Rusya ile savaşta olağanüstü bir başarı yakalayarak tank ve zırhlılarına ağır zayiat verdirdiğini kaydeden Forbes, TB-2’yi Amerikalıların ünlü Predatör SİHA'larının küçük versiyonuna benzetti.

Ne kadar akıllısınız? Türkiye'nin en zeki 10 şehri belli oldu: O ilde yaşayanlar... Ne kadar akıllısınız? Türkiye'nin en zeki 10 şehri belli oldu:... Haberi Görüntüle

UKRAYNA ORDUSUNA MORAL KAYNAĞI

ABD askeri uzmanlarının görüşlerine yer veren dergi, Rus ordusunun TB-2’leri vurmakta ve elektronik savaş sistemleriyle durdurmakta başarısız kaldığını, gece operasyonları da yapabilen Türk SİHA’larının Ukrayna ordusuna moral kaynağı olduğunu savundu.

Valilikten vatandaşlara sıcak hava uyarısı: 3 güne dikkat Valilikten vatandaşlara sıcak hava uyarısı: 3 güne dikkat Haberi Görüntüle

UKRAYNA MÜHİMMAT SIKINTISI YAŞIYOR

Derginin haberine göre, Rusya’nın TB-2 filosunu imha ettiğini öne sürmesine rağmen Ukrayna ordusu Rus tanklarının havadan imha görüntülerini yayınlamaya devam ediyor. Son günlerde artan havadan keşif görüntüleri ise Ukrayna’nın TB-2’lerde mühimmat sıkıntısı çektiği görüşünü destekliyor.

Ukrayna-Rusya krizinde Türkiye’nin denge politikası takip ederek tarafsızlığını koruduğunu ifade eden dergi, Bayraktar şirketinin de tarafsızlık politikası çerçevesinde savaş başladığı günden bu yana mühimmat da dahil yeni sevkıyat yapmadığını belirtti.

Uzman isimden tüyler ürperten Tokat uyarısı: 6 üzeri deprem olabilir Uzman isimden tüyler ürperten Tokat uyarısı: 6 üzeri deprem olabilir Haberi Görüntüle

HELLFIRE AĞIRLIĞI YÜZÜNDEN TB-2'LERE UYARLANAMIYOR

Amerikan hava kuvvetlerinin kullandığı Hellfire akıllı füzeleri, ağırlığı nedeniyle TB-2’lerle uyum sağlamıyor.

ABD, Türk yapımı Cirit'e benzer saldırı helikopterlerinde kullandığı akıllı APKWS (Advanced Precision Kill Weapon- Gelişmiş akıllı öldürücü silahlar) sisteminin Bayraktar’a uyarlanabileceği görüşünde.

Bu tip füzeler ise, Türk MAM füzelerinin imha yeteneğine sahip değil. Tank ve zıhlıları yok edemiyor, sadece tanker ve kamyon gibi daha zayıf hedeflerde etkili olabiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading