Yandex Metrica

ABB Başkanı Mansur Yavaş ihalelerde şeffaflık için verdiği namus sözünü çabuk unuttu! Skandal ortaya çıktı

ABB Başkanı Mansur Yavaş ihalelerde şeffaflık için verdiği namus sözünü çabuk unuttu! Skandal ortaya çıktı

Ankara'da pr siyasetinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yarışan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ihalelerde şeffaflık için verdiği namus sözünü çabuk unuttu. Ortağı Seyfi Temiz’in oğlu Tunahan Temiz’e ihale verdiği ortaya çıktı.

Gündem

06.03.2024, 21:44

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde ihalelerde şeffaflık sözü veren Mansur Yavaş'ın sözünü tutmadığı ortaya çıktı. Beypazarı ilçesinde Mansur Yavaş'ın da ortağı olduğu Saray Gümüş Kuyumculuk Turizm Gıda İnşaat Ticaret Limited Şirketi'nin ortaklarından Seyfi Temiz'in oğlu Tunahan Temiz'in ABB Özel Kalem Müdürlüğü'nden takı ihalesi aldığını gösteren belgelere ulaşıldı.

Turkeybuild ne zaman başlayacak? TÜYAP Fuar tarihi ne zaman? Turkeybuild fuarına nerede, nasıl gidilir? Turkeybuild ne zaman başlayacak? TÜYAP Fuar tarihi ne zaman? Turkeybuild... Haberi Görüntüle

DENETİM RAPORUYLA ORTAYA ÇIKTI

Sabah'ın aktardığı habere göre, ABB Meclis Denetim Komisyonu 2021 Yılı Raporu'nda, "(Takı İhalesi) 4 kalemde toplam 316 bin 800 TL tutarında hediyelik eşya alındığı, bu hediyelik eşyaların tamamının gümüşten mamul, çoğunluğunun bayan takı malzemesi olduğu ve 4 ihalenin tamamının da Peri Takı Tunahan Temiz isimli kişinin kazandığı tespit edilmiştir" denildi.

Balıkesir merkezli 2 ilde “MAHZEN-31” operasyonları! Bir suç örgütü daha çökertildi: 8 şüpheli yakalandı Balıkesir merkezli 2 ilde “MAHZEN-31” operasyonları! Bir suç örgütü daha... Haberi Görüntüle

İHALENİN HEP AYNI KİŞİYE VERİLMESİ DİKKAT ÇEKİCİ

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde okunan raporda, Büyükşehir Özel Kalem Müdürlüğü'nün takı ihalesinin hep aynı kişiye verildiğine dikkat çekildi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılı etkinliği düzenlendi Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılı etkinliği düzenlendi Haberi Görüntüle

RAPORDAN BİR KESİT

"(Takı İhalesi) 4 kalemde toplam 316 bin 800 TL tutarında hediyelik eşya alındığı, bu hediyelik eşyaların tamamının gümüşten mamul, çoğunluğunun bayan takı malzemesi olduğu ve 4 ihalenin tamamının da Peri Takı Tunahan Temiz isimli kişinin kazandığı, her ihalede aynı kişilerden teklif alınmış gibi gösterilmesine rağmen, tekliflerin de her seferinde aynı kişiler tarafından verildiği, ihalelerin aynı kişiye verildiği tespit edilmiştir.."

"Alınan hediyelik eşyaların tamamı, hediyelik eşya alt kodunda muhasebeleştirilmiştir. Söz konusu hediyelik eşya ile ilgili olarak; hediyelerin kime verildiği tespit edilememiş; bu konuda teslim ve tesellüm fişleri sunulamamıştır.

Sadece eşyaların resimlerinin altına "265 adet-35 adet teslim edildi (Mansur Başkan), 15 adet telkari bilezik teslim edildi (Yüksel Çelik'e verildi)" ibareleri yer almaktadır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading