Yandex Metrica

600 küsür yıl sonra bir ilk gerçekleşiyor! Dünya tarihi ay tutulmasına tanıklık ediyor

600 küsür yıl sonra bir ilk gerçekleşiyor! Dünya tarihi ay tutulmasına tanıklık ediyor

Son 6 asrın en uzun ay tutulması resmen başladı. NASA, Ay'ın tamamen dünyanın gölgesi altına girmeyecek olmasından dolayı bu tutulmayı 'neredeyse tam tutulma' olarak betimliyor.

Gündem

23.01.2024, 18:19

Tüm Dünya, tarihe bir güne tanıklık ediyor. Son yüzyılların en uzun parçalı Ay tutulması an itibarıyle dünyanın pek çok farklı bölgesinde gözlemlenmeye başlandı. Bu tutulma ile birlikte Tutulma ne kadar sürecek? Tutulma sırasında neler olacak? Tutulma Türkiye'den de izlenebilecek mi? şeklindeki sorular da oldukça sık bir şekilde sorulmaya başlandı.

Dünyanın merakla beklediği tutulma tam 3 saat 28 dakika ve 23 saniye sürecek. Bu yıl meydana gelecek ikinci Ay tutulması, kayıtlara '580 yıl sonra meydana gelen en uzun tutulma' olarak geçecek. Tutulma sırasında gezegenimizin uydusu Ay'ın yüzde 97'si Dünya'nın gölgesinde kalacak. Bu esnada Ay, Dünya'dan en uzak noktasında olacak, yörüngesini yavaşlatacak.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Al Sani ile görüştü Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Al Sani ile görüştü Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK Mİ?

Tarihi tutulma Yeni Zelanda ve Japonya gibi ülkelerde gözlemlenebiliyor. Bu görsel şölen Türkiye'den takip edilemiyor. Ay tutulması en net şekilde Kuzey Amerika'nın tamamı tarafından izlenebiliyor. ABD'nin Batı bölgelerinde yaşayanlar Güneş'in doğumundan kısa bir süre önce Ay tutulmasının en karanlık haline tanıklık ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading