Yandex Metrica

6 Şubat depremlerinde binlerce kişinin ölümüne neden oldular! Asrın felaketinde tutuklanan müteahhit'lerin listesi!

6 Şubat depremlerinde binlerce kişinin ölümüne neden oldular! Asrın felaketinde tutuklanan müteahhit'lerin listesi!

6 Şubat günü Kahramanmaraş'ın merkezüssü Pazarcık ilçesinde yaşanan 7.7 ve 7.6 'lık depremler sonrasında 53 bin 537 kişi yaşamını yitirmiş binlerce kişi de depremde evlerini kaybetmişti. Deprem sonrası yıkılan binalara ilişkin açılan soruşturmada ise yıkılan evlerin müteahhitleri tutuklanmıştı. İşte hafızlara kazınan o apartmanlar ve tutuklu müteahhitleri

Gündem

21.05.2024, 22:07

Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Kılıs, Diyarbakır, Şanlıurfa'yı etkileyen ve Asrın Felaketi olarak nitelendirilen 7.7 ve 7.6'lık deprem sonrası tüm Türkiye ayağa kalkmıştı. Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 4. Seviye Yardım alarmı açıklamasını yapmıştı. Dünyanın dört bir tarafından bölgeye gelen Arama Kurtarma Ekipleri ise 11 ilde gece gündüz çalışarak enkaz altında kalan yaralılara müdahale etmişti.

Sokak köpekleri tehlike saçmaya devam ediyor: Vatandaşın park halindeki arabasını parçaladılar! Sokak köpekleri tehlike saçmaya devam ediyor: Vatandaşın park halindeki arabasını... Haberi Görüntüle

HAFIZALARA KAZINAN O APARTMANALAR

Ancak yaşanan deprem felaketinde binlerce ev yıkılsa da birçok evde de ağır hasar meydana geldi. Depremde yıkılan binaların müteahhitleri ise savcılık tarafından yakalama kararı ile aranıyordu. Hatay Rönesans Rezidansı, Kartopu Apartmanı, İsias Otel, Zümrüt Apartmanı, Ebrar Sitesi ve daha fazlası yerle bir olmuş. O evleri inşa eden mütahiltler hakkında ise yakalama kararı çıkartılmamştı. İşte o binaların listesi ve ölenlerin sayısı..

İstanbul'da bayrak değişimi: Ejder Batur Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü oldu: 'Görevimiz şehri depreme hazırlamak' İstanbul'da bayrak değişimi: Ejder Batur Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği... Haberi Görüntüle

KAHRAMANAMRAŞ

Türkiye'yi yasa boğan Asrın Felaketi'nde binlerce kişi enkaz altında kalarak can vermişti. Kahramanamraş merkezli depremde yıkılan evleri inşa eden bir müteahhit Marmaris'ten tekneyle kaçmaya çalışan  gözaltına alınmıştı. 

En derin acıların yaşandığı ve yüzlerce kişinin hayatını kaybetti hafızalara kazınan Ebrar Sitesi müteahhiti A.D tutuklandı.

Sabır Sitesi müteahhiti Ebubekir Özbey tutuklandı.

Afşin ilçesinde yıkılan binalar hakkında açılan soruşturmalar kapsamında 12 kişi gözaltına alınarak 7 kişi tutuklandı.

39 kişinin bulunduğu tur teknesi alev aldı: Çok sayıda yaralı var 39 kişinin bulunduğu tur teknesi alev aldı: Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

HATAY

Depremde en çok yarayı alan illerden birisi de Hatay olmuştu. Hatay'da ise Türkiye'nni en çok konuştuğu ve en fazla ölümün gerçekleştiği Rönesans Sitesi'nde bin kişi hayatını kaybetmiş, müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun Karadağ'a kaçarken yakalanmıştı. Ayrıca Rönesans Apartmanı yapı denetim sorumlusu Ali Onur Çinçinoğlu'da tutuklandı.

Kule Apartmanı müteahhiti Ömer Cihan, Erdoğan Apartmanı müteahhiti Mustafa Erdoğan Keçecioğlu Anakra'da yakalanarak tutuklandı.

Yine en çok konuşulan ve ölü sayısının çok odluğu apartmanlar arasında yerini alan Rende Sitesi sahibi Arif Semi Rende Eskişehir'de yakalandı. 

Hatay Odabaşı Mahallesi'nde Erdoğan Premium City'de oturan 72 kişinin hayatını kaybettiği sitenin müteahhiti Uğur Keçecioğlı tutuklandı.

 

Cumhurbaşkanımız milletin adamıdır! Doğan Aydal'ın 'Erdoğan' sözlerine peş peşe tepkiler: Hukuk dışı söylemler gerekli cevabı bulacaktır Cumhurbaşkanımız milletin adamıdır! Doğan Aydal'ın 'Erdoğan' sözlerine peş peşe tepkiler:... Haberi Görüntüle

MALATYA VE OSMANİYE

Malatya'da da 124 müteahhit gözaltına alınmış, 31 Mart'ta ise şüphelilerin 42'si tutuklandı.

Osmaniye'de de 5 müteahhit tutuklandı.

Bakan Kurum'dan TOKİ evlerinde oturmaya başlayan depremzedelere ziyaret! Bakan Kurum'dan TOKİ evlerinde oturmaya başlayan depremzedelere ziyaret! Haberi Görüntüle

GAZİANTEP

Gaziantep'te deprem felaketinde en çok etkilenen iller arasında yerini alırken, Bahar Apartmanı yerle bir olmuş ve müteahhiti İbrahim Mustafa Uncuoğlu'da İstanbul'da yakalanarak tutuklanmıştı.

Pamukoğlu Sitesi'nde de 14 kişi uaşamını yitirmiş inşaat mühendisi A.G gözaltına alınmıştı.

Yürekleri yakan ve yerle bir olan Ayşe-Polat Sitesi'nin müteahhitleri Mehmet Ertan Atay'da İstanbul'da yakalanarak gözaltına alınmıştı. 

Emre Apartmanı'nda da kolon kestiği suçlamasıyla gözaltına alınan iki kişi tutuklandı. Müteahhiti ve şantiye şefi de tutuklanmıştı. Nurdağı ve İslahiye'de de yıkılan binaların altında can veren kişilerden sorumlu olan müteaahitlerin arlaaırnda bulunduğu 22 kişi daha tutuklandı. 

Yeşilçam'ın usta ismi Yıldırım Yanılmaz hayatını kaybetti Yeşilçam'ın usta ismi Yıldırım Yanılmaz hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

TUTUKLU DİĞER MÜTEAHHİTLER

Diyarbakır'da da en çok konuşulan Galeria İş Merkezi sahibi ve proje sorumlusu İstanbul'da yakalanmış 15 kişi tutuklanmıştı. İş merkezinin bulunduğu sitenin müteahhiti Sedat Eser tutuklanmıştı.

Acı kaybın en çok olduğu illerden biri olan Adıyaman'da da onlarca müteahhit tutuklandı.

İsias Otel'in sahibi ve yöneticisi Ahmet Bozkurt, Efe Bozkurt, Amine Bozkurt, Şule Özbek gözaltına alınmıştı. Otelde toplamda 65 kişi hayatını kaybetmişi. 

Zümrüt Apartmanı müteahhiti Nusret Özavcı tutuklandı.

Özkan Apartmanı sahibi Mehmet Özkan tutuklandı,Huzur apartmanı müteahhiti Yıldıray Varki yurtdışına kaçarken havaalanaında yakalandı.

100 kişiden fazla kişini vefat etiği Huzur Apartmanı müteahhiti Yıldıray VArki İstanbul'da gözaltına alındı,

Aşiyan Kent Sitesi müteahhiti Süleyman Toprak tutuklandı,

20'den fazla kişinin öldüğü Bilken Apartmanı sahibi Mustafa Nedim Karakuş tutuklandıi

İkra Sitesi şantiye şefi Fikret Gözel tutuklandı,

30 kişinin vefat ettiği Hasoğlu Apartmanı sahibi Mahmut Nedim Evli tutuklandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading