Yandex Metrica

4 yaşındaki çocuğa işkence eden, vicdansız anne tutuklandı

4 yaşındaki çocuğa işkence eden, vicdansız anne tutuklandı

Türkiye Konya'daki barınakta hayvanlara yönelik şiddeti konuşurken Gaziantep'ten gelen korkunç haberle sarsıldı. Şehitkamil ilçesinde yaşayan anne F.Y. 5 yaşındaki kız çocuğunu işkence yapıp darp etti. Baba Cihan Y.'nin ihbarı üzerine eve gelen sağlık ekipleri küçük kızın günlerdir aç olduğunu tespit etti. Gaziantep'te 4 yaşındaki kızına 3 gün boyunca işkence ettiği belirlenen anne tutuklandı.

Gündem

05.04.2024, 05:40

4 yaşındaki öz kızına işkence yapan kadının kocası, eşinin psikolojik sorunları olduğunu ve kız çocuğunu hiç sevmediğini söyledi. Eşinin 1 yıldır zaman zaman çocuklara şiddet uyguladığını, en çok da tek kızları olan F.Y'yi dövdüğünü iddia eden baba Cihan Y. "Kızımın durumu ağır diğer çocuklarım da perişan oldu. Devletten çocuklarımı koruma altına almasını istiyorum" dedi.

Gaziantep'te hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Cihan Yıldız, köydeki tarlasındaki zeytinleri toplamak için ayrıldığı evine birkaç gün sonra Şahinbey ilçesinin Onur mahallesindeki evine döndüğünde evin kapısı açılmayınca iddiasına göre havalandırmadan içeri girdiğinde 5 yaşındaki kızları F.Y'nin yüzünde şiddet izleri görüp durumu polise bildirdi. Eve gelen polis ve sağlık ekipleri Cihan Yıldız'ın 7 yıllık eşi Fatma Yıldız tarafından işkenceye maruz kaldığı belirtilen küçük kızı Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Burada acil serviste yapılan ilk tedavinin ardından küçük çocuk özel bir hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı.

Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılınca anne Fatma Yıldız gözaltına alınırken, baba Cihan Yıldız, eşinin 2 yıldır çocukları dövdüğünü, en çok da kızları F.Y'ye şiddet uyguladığını iddia etti. Eşinin psikolojik sorunları bulunduğu ve raporlu olduğunu söyleyen Cihan Yıldız, "Hurdacılık yaparak geçimimi sağlıyorum. Biri kız 4 çocuğumuz var. En büyüğü 6 yaşında en küçüğü de 7 aylık. Olaydan birkaç gün önce köye zeytin toplamaya gittim. Döndüğümde evin kapısı açılmayınca havalandırmadan içeri girdim. Kızımı bir odada bitkin halde gördüm. Gözleri şişmişti, hemen 112'yi aradım. Kızı hastaneye götürdük. Eşim daha önce de çocukları dövüyordu ama en çok kızımızı dövüyormuş. Korkudan evden çıkarıyordum. Sadece 3 gün köye gidip geldim, durumu bu hale kadar getirdi. Eşimin raporu var ama ona rağmen cezaevine konulmasını istiyorum. Geldiğinde de yine çocukların hayatı tehlikede olacak. Benim tek başına çocuklara bakma durumum da yok, o nedenle çocukların devlet korumasına alınmasını istiyorum" dedi.

Cihan Yıldız, eşinin çocuklara şiddet uygulaması nedeniyle neden ilgili mercilere başvurmadığı ve akrabalarından yardım istemediği şeklinde soruları ise yanıtsız bıraktı. Olayın duyulması üzerine aileyle ilgili çalışma başlatan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ise aileye uzman bir ekip göndererek çocuklar ve yakınlarıyla görüştü. Uzmanlar tarafından görüşlerine başvurulan 3 çocuk önlem olarak halalarına teslim edilirken ailenin durumunun takip edileceği, ancak daha önce kuruma yapılan herhangi bir şiddet ihbarı veya yardım başvurusu olmadığı öğrenildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Zihinsel engelli bir annenin, kızına uyguladığı şiddet hepimizi derinden üzmüştür. Kızımızın tedavisi valiliğimiz tarafından takip edilmektedir. Çocuklar, sosyal hizmetler kapsamında devlet korumasına alınmıştır. Şüpheli kişi mahkeme tarafından tutuklanmıştır" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading