Yandex Metrica

36 bin lira maaş tuzağı! Dolandırıcıların yeni hedefi ev hanımları: Sosyal medyadaki iş ilanlarına dikkat

36 bin lira maaş tuzağı! Dolandırıcıların yeni hedefi ev hanımları: Sosyal medyadaki iş ilanlarına dikkat

Sosyal medya platformları ile oltalama yöntemiyle vatandaşları ağına düşürmek isteyen dolandırıcıların yeni ev hanımları. Oltalama ağına düşen vatandaşların kargo ücreti adı altında paraları alınıyor, daha sonra ise bilgileri alınarak kredi kullandırılıyor. 

Gündem

28.05.2024, 11:56

İnternet siteleri ve uygulamalar üzerinden dolandırıcılık faaliyetleri günden güne artış gösterirken yeni hedef ev hanımları oldu. Kısa yoldan köşeyi dönüp vurgun yapmak isteyenler, gözünü ev hanımlarına çevirdi.

Sosyal medya platformları ile oltalama yöntemiyle vatandaşları ağına düşürmek isteyen dolandırıcıların yeni taktiği şaşırttı.

3 binden fazla kişi kenti terk etti! Kayseri'deki  fabrikalarda vandallık endişesi! 3 binden fazla kişi kenti terk etti! Kayseri'deki fabrikalarda vandallık... Haberi Görüntüle

''EV HANIMLARINA İŞ VERİLİR, 36 BİN LİRA MAAŞ''

Gözünü vatandaşın cebine diken ve kısa yoldan zengin olma hayali kurarak insanların duygularını sömüren dolandırıcılar, "Ev hanımlarına iş verilir, 36 bin lira maaş" paylaşımları ile özellikle ev hanımlarının ilgisini çekmeye çalışıyor. Dolandırıcıların ağına düşen birçok vatandaş kara para aklama işlemine dahi karışarak hakkında suç dosyası açılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC paylaşımı: Kardeşlerimizle ekmeğimizi de suyumuzu da paylaşacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC paylaşımı: Kardeşlerimizle ekmeğimizi de suyumuzu da paylaşacağız Haberi Görüntüle

"KREDİ ÇEKTİRİLİP KENDİLERİNE PARA YATIRILIYOR"

Adli Bilişim Uzmanı Avukat Emre Akman, dolandırıcıların ağına düşürdüğü vatandaşlardan ilk olarak kargo ücreti talep ettiğini anlattı. Adli Bilişim Uzmanı Avukat Emre Akman, “Evde sabun yapımı, boncuk, tespih çizimi, yapımı gibi belli dolandırıcılık yöntemlerini kullanarak reklamlar çıkıyorlar.'' dedi.

Seda Çınar kimdir? Seda Çınar ile Ümit Erdim boşandı mı? Seda Çınar kimdir? Seda Çınar ile Ümit Erdim boşandı mı? Haberi Görüntüle

''KAPORA ADI ALTINDA ÜCRET İSTİYORLAR''

Ev hanımlarının iyi niyetle bu reklamlara yöneldiğini belirten Emre Akman,''Özellikle ev hanımları ev gelirlerine destek çıkmak için gelir sağlamak adına iyi bir niyetle bu reklamlardaki iletişim numaralarını arıyor ve bu iletişim numaraları arandıktan sonra vatandaşlardan kapora adı altında bir ücret istiyorlar ve daha sonra bu ücretin ardından bir çok ürün gönderileceği vaadi ile kargo ücreti talep ediliyor." ifadelerini kullandı.

Kan, tez ve gözyaşı! İhanet gecesine ait acil servis görüntüleri paylaşıldı! Kan, tez ve gözyaşı! İhanet gecesine ait acil servis görüntüleri... Haberi Görüntüle

''KARGO ÜCRETİ TALEP EDİYORLAR''

5 bin ile 10 bin lira arasında değişen bir kargo ücreti talep edildiğine dikkat çeken Akman, "Bu ücret de verildiğinde üstüne kargo sigorta teminatı isteniyor. Bu teminat istendiğinde ‘İşi büyütürüz, siz iyisiniz’ şeklindeki ibarelerle kredi çektirilip kendilerine para yatırılıyor." dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading