Yandex Metrica

31 Mart yerel seçim takvimi Resmi Gazete'de

31 Mart yerel seçim takvimi Resmi Gazete'de

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin seçim takvimi Resmi Gazete’de yayımlandı. Yüksek Seçim Kurulu kararına göre, 31 Mart Yerel Seçimlerine ilişkin seçim takviminin başlangıç günü 1 Ocak 2024 Pazartesi olacak.

Gündem

22.03.2024, 00:19

2024 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlere aylar kalırken merakla beklenen takvim açıklandı. Açıklanan karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yüksek Seçim Kurulu kararına göre, 31 Mart Yerel Seçimlerine ilişkin seçim takviminin başlangıç günü 1 Ocak 2024 Pazartesi olacak.

İzmir'de iki kişinin ölümüne neden olan elektrik faciasında bilirkişi raporu çıktı! İzmir'de iki kişinin ölümüne neden olan elektrik faciasında bilirkişi raporu... Haberi Görüntüle

7 ŞUBAT'TA SEÇMEN KÜTÜKLERİ KESİNLEŞECEK

Yüksek Seçim Kurulu 2 Ocak'ta seçime katılabilecek siyasi partileri ilan edecek. 27 Ocak 2024'te siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yeri belirlenecek. 7 Şubat'ta seçmen kütükleri kesinleşecek ve seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıkların belirlenmesi başlayacak, bu süreç 11 Şubat'ta tamamlanacak.

Bakan Uraloğlu'ndan siber sorun açıklaması: Sistem tam normale dönmedi ama hayatı kilitleyen noktada değil Bakan Uraloğlu'ndan siber sorun açıklaması: Sistem tam normale dönmedi ama... Haberi Görüntüle

ADAY LİSTELERİ NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Siyasi partiler aday listelerini 20 Şubat Salı günü saat 17.00'ye kadar teslim edecek. 3 Mart Pazar günü kesin aday listeleri il ve ilçe seçim kurullarınca ilan edilecek. 21 Mart'ta seçim propagandası ve yasaklar başlayacak. Oy verme günü ise mart ayının son pazar günü olan 31 Mart'ta yapılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading