Yandex Metrica

2,5 milyar liralık vurgun! Yüksek kâr vaadiyle kandırdı: Holding sahibi Sedat Ocakcı tutuklandı

2,5 milyar liralık vurgun! Yüksek kâr vaadiyle kandırdı: Holding sahibi Sedat Ocakcı tutuklandı

İzmir'de, 'yüksek kar' vaadiyle insanlardan para toplamak amacıyla 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık' suçlarından adliyeye sevk edilen holding sahibi 34 yaşındaki Sedat Ocakcı, eşi 30 yaşındaki Seçilay Ocakcı ve holding bünyesindeki bir şirketin genel müdür yardımcısı emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan dahil 27 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin, yaklaşık 3 bin 100 kişiden 5 milyar 123 milyon TL civarında para topladıkları iddia edildi.

Gündem

16.05.2024, 19:55

Ocakcı Holding'in sahibi Sedat Ocakcı'nın yeğeni ve siber güvenlik uzmanı Salih Han, Dünyanın ilk şehir tokeni olan İzmir Token'in halka arzını gerçekleştiren Barış Turgut ile yapılan protokol sonrasında, Ocakcı Holding'e yapılan 15 milyonluk yatırımın ardından 2,5 milyar liralık soğuk cüzdanla Dubai'ye kaçtı. Yatırımcıları, yüksek kar vaadiyle çeken şirket, daha sonra dolandırıldıkları iddiasıyla polise şikayette bulunanlarla gündeme geldi. Şüphelilerin, token satışıyla kripto piyasalarında kazanç vaadi ve ayrıca dron fabrikası kurarak da kar sağlama vaadiyle insanları çektiği öne sürüldü. Şüphelilerin, 3 bin 100 kişiden yaklaşık 5 milyar 123 milyon TL para topladıkları ifade edildi.

AK Parti MKYK toplandı Değişim devam edecek mi? AK Parti MKYK toplandı Değişim devam edecek mi? Haberi Görüntüle

YAZILIMLA İKNA ETTİ

Sedat Ocakcı'nın başlangıçta parayı borsada değerlendirerek topladığı, daha sonra kripto paraya yönelip bir yazılım firması kurduğu ortaya çıktı. Kripto para için yatırım toplarken, vatandaşlara "Geliştirdiğim bir yazılım sistemi sayesinde, borsa ve kripto para işinde piyasanın iniş veya çıkış dönemleri yaşansa bile hiç kaybetmiyorum" diyerek ikna ettiği belirtildi. Sedat Ocakcı'nın en az yüzde 17 kar vaadiyle yatırımcıları çektiği ifade edildi. Kripto borsasına varlığını aktaran Sedat Ocakcı'nın, bu varlığı soğuk cüzdana yükleyip, şoförü aracılığıyla İstanbul'daki kuzeni Salih Han'a gönderdiği öğrenildi. Salih Han'ın Dubai'ye kaçması sonrasında Ocakcı'nın 31 Ocak tarihine kadar yatırımcılara ödeme yapmaması nedeniyle mağdurların emniyete şikayette bulunduğu kaydedildi.

İlk 3 madde kabul edildi: Başıboş hayvanlara yönelik kanun teklifinde yeni gelişme İlk 3 madde kabul edildi: Başıboş hayvanlara yönelik kanun teklifinde... Haberi Görüntüle

7 ŞUBAT'TA OPERASYONLAR BAŞLADI

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı, dolandırıcılık iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında harekete geçti. Savcılığın talimatıyla 7 Şubat sabahı İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık' suçlarından gözaltı kararı çıkartılan 30 kişiye yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, Ocakcı Holding sahibi Sedat Ocakcı, eşi Seçilay Ocakcı ve holdinge bağlı bir şirketin genel müdür yardımcısı emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan da bulunuyordu. Ekipler, Ocakcı Holding ve bağlı işletmelerinde arama gerçekleştirdi.

Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü başıboş köpek sorununu 1932'de nasıl çözdü? İşte Resmi Gazete'de yayınlanan karar Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü başıboş köpek sorununu 1932'de... Haberi Görüntüle

ADANA'DA KISKIVRAK YAKALANDILAR

Ocakcı çifti, İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin işbirliğiyle Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Adana'da saklandıkları kiralık evde yakalandı. Ocakcı çiftinin, operasyon öncesi Türkiye'yi terk etmeye çalıştıkları ortaya çıktı. Sedat Ocakcı'nın, 1 Ocak 2023'te Ocakcı Holding'i kurduğu ve ilk şikayetin 1 Şubat'ta İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne yapıldığı belirtildi. Şikayet sonrasında emniyetin talebi üzerine mahkeme tarafından Ocakcı hakkında yurt dışı çıkış yasağı konulduğu kaydedildi. Sedat Ocakcı'nın, 5 Şubat'ta Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan eşiyle yurt dışına gitmeye çalıştığı ancak yurt dışı çıkış yasağını öğrendikten sonra Adana'ya geçip, eşyalı kiralık ev tuttuğu belirtildi. Ocakcı'nın amacının, Adana üzerinden yasa dışı yollarla Kıbrıs'a gitmek olduğu öğrenildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading